bosmanzbryzy  Dołączył: 25 Cze 2006
WGS'84

Zjazd z drogi nr 228
N 54 13'42,35"
E 17 45'39,62"

Brama
N 54 12'37,76"
E 17 44'51,25"

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
plwk, to ja pojade pierwsza, a w razie czego poczekam na was, az mnie poratujecie :-P

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Targeo tej drogi nie wybiera tylko z DK20 na Sulęczyno i z Sulęczyna do Kłodna. Pewnie wybiorę jednak tą opcję.

bosmanzbryzy  Dołączył: 25 Cze 2006
Przejezdna jest zawsze pytanie czym 8-)

Jesli mnie pamiec nie myli to jest to przecietnej jakosci wyrownany szuter. Nie mam tu i teraz jak sprawdzic niestety.

[ Dodano: 2009-05-11, 14:37 ]
No dobra, moje notatki mowia, ze:
Nakla - Sylczno: mocno rozjezdzone, regularnie rownane, przejezdzalne osobowka
Sylczno - Mausz (polwysep): lesna, szeroka droga, jak nie bylo swiezo opadow bezproblemowo, po zrywce moze byc ciezko

Tak sie sklada ze w tamtym terenie przebiega jeden z naszych rajdow 4x4 i mamy alternatywy opisane dosc precyzyjnie.

Przejezdzalne osobowka czyli wszystko co nie jest gorsze niz dojazd Pod Las z asfaltu ;-)
Taka jest gradacja

bosmanzbryzy napisał/a:
Przejezdzalne osobowka czyli wszystko co nie jest gorsze niz dojazd Pod Las z asfaltu

E to lajcik :-)

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Prośba wielka - zabierze ktoś jedną rolkę B&W więcej? Nic nie mam, a dzisiaj jeszcze okazało się, że zlikwidowali mi sklep w Łodzi z kliszami, wysyłkowo raczej już nie zdążę :\

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
bEEf, nawine CI jednego triksa.

dzerry, dzięki, jesteś wielki :)

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
O rrany, dziś wróciłem po paru dniach nieobecności a tu już taki ruch.
Znaczy się, PPD w zasadzie się zaczęło.
Dołączę do pierwszej (środowej) grupy wieczorem. Nie wiem jak późnym, ale raczej będzie ciemno. Mam nadzieję, że pomożecie na ostatnich metrach.
Jeszcze sprawdzę czyje komórki mam, a potem rysuje trasę, pakuję sprzęt (to wszystko jutro o pracy) i wyjeżdżam (też po pracy, ale w środę).

Kuszelas  Dołączył: 12 Lis 2006
Fotonyf, od której strony chcesz dojeżdżać, od Bytowa czy Kościerzyny? Chętnie pomogę w razie wątpliwości. Tobie i każdemu kto będzie miał problem. Przy okazji uprzedzam, że dojazd od strony Nakli/Sylczna będzie się odbywał drogami gruntowymi. Nie polecam tego dojazdu, zwłaszcza nocą. Można naprawdę ostro pobłądzić. Podaję mój numer komórki i w razie czego chętnie służę pomocą.
Pązdrówka - Kuszelas
605 20 70 60
P.S. A teraz wracam do popełniania, obiecanych jeszcze zimą, śledzi modo Kuszelas.

fotonyf napisał/a:
Jeszcze sprawdzę czyje komórki mam,

Moja masz, nie?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ja bym może prosił na PW o numer kogoś kto będzie wcześniej, bo zamierzam przyjechać w piątek przed południem, a też mogę się zgubić :-P

Kuszelas, właśnie myślałem o tej drodze pd strony Nakli, ufając GPS-i (wczoraj przeprowadził mnie bez pudła przez Czechy). Jeżeli będzie to zbyt hardcorowa trasa, (będę, jak liczę około 20-21), pojadę od Bytowa.
mygosia napisał/a:
Moja masz, nie?

Jeżeli nie zmieniłaś od ubiegłego roku, to mam.

Kuszelas, Ty będziesz z tymi śledziami jutro wieczorem?

Kuszelas  Dołączył: 12 Lis 2006
fotonyf napisał/a:
Kuszelas, Ty będziesz z tymi śledziami jutro wieczorem?

Mowa . . . . . :mrgreen:
Przy okazji zapraszam do: http://pentax.org.pl/view...1611&start=260.
Podałem tam kila ważnych informacji o ostatnim odcinku trasy - Kuszelas

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
opiszon napisał/a:
bo zamierzam przyjechać w piątek przed południem, a też mogę się zgubić

Też bedę w piątek przed południem... Zdam sie na nawige, zapodam współrzędne i naprzód.

jacekh napisał/a:
Też bedę w piątek przed południem... Zdam sie na nawige, zapodam współrzędne i naprzód.

nie mam nawi, ale sądzę że sobie poradzę wyłącznie z papierową mapą w całkiem dupnej skali :-)

albo skoczę do empiku i kupię coś lepszego :-P

Kuszelas napisał/a:
Mowa . . . . .

To przywiozę mała niespodziankę...

Kuszelas napisał/a:
Przy okazji zapraszam do: http://pentax.org.pl/view...1611&start=260.
Podałem tam kila ważnych informacji o ostatnim odcinku trasy - Kuszelas

Już dawno wydrukowane :-)

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
opiszon jako, że będziemy jechać z podobnej strony (Ty z Poznania, ja z Ostrowa Wlkp.) to może uda sie nam gdzieś po drodze spotkać. Ja chciałbym byc tak około 10.00 rano...

jacekh, najpewniej nie szybciej niż w Chojnicach, więc już prawie na miejscu

ja nie wiem jeszcze o której
chciałbym być jak najszybciej (lubię jeździć o poranku, jednak nie wiem co na to żona - przy długich wyjazdach jest ok, tutaj nie wiem jak zareaguje :-P )
myślę jednak że wyjechałbym z Poznania koło 6:00 (choć chciałbym nawet wcześniej), czyli na miejscu tak pomiędzy 10 a 11 (bazując na obliczeniach googla :-P )

Ma ktoś aktualny telefon do Milo? Jeśli tak, podrzućcie na PW.

Skocz do: