opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
mygosia napisał/a:
to co pokazales jest mocno na dol i na lewo. My bedziemy na gore i na prawo od Bytowa.
precyzyjne kartograficzne wskazania ;-)

a co jak fafniak ma mapę do góry nogami rozłożoną :?: albo monitor na boku położył

słyszałem że po nim, to wszystkiego się można spodziewać :-P

:evilsmile:

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Fafniak you can :evilsmile:

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
http://maps.google.com/ma...&z=14&t=h&hl=pl
To pomiędzy tym małym jeziorkiem a tym duzym.

[ Dodano: 2009-05-12, 09:59 ]
opiszon napisał/a:
słyszałem że po nim, to wszystkiego się można spodziewać

Zepsuł GOOGLE?!?!?!?!?!?! :shock:

jack  Dołączył: 25 Mar 2007
Fafniak napisał/a:
czy to tu?

wg bosmanzbryzy to tu:
Kłodno k / Sulęczyna nad Jeziorem Mausz
N 54 12'37,76''
E 17 44'51,25''
(współrzędne bramy wjazdowej do ośrodka)

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
spoko - wystarczylo ze zainstalowalem sobie google earth :-P
http://www.pbase.com/fafniak/image/112429871

[ Dodano: 2009-05-12, 10:10 ]
to ja nie wiem jakim cudem garmin/mapsource mnie wywala zupelnie gdzie indziej
a teoretycznie wpisalem dobrze :roll:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Na plus należy Ci uznać, że pytasz się teraz a nie dzwonisz z trasy :mrgreen:

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006

czyli tu gdzie ten punkt v2?

Kuszelas  Dołączył: 12 Lis 2006
Fafniaku, ta woda na Twojej pierwszej mapie to jezioro Niezabyszewskie, od tego punktu do Kłodna jest około 30 kiłomietrów. Jeżeli chcesz jechać od strony Chojnic przez Bytów to po dojeździe do Bytowa trzeba się kierować na Kartuzy ( na światłach w prawo ) - od tego miejsca masz jeszcze około 22 km. Na tej trasie są 3 miejsca z bardzo niemiłymi zakrętam:
1. Za Pomyskiem Wielkim, przed wjazdem do lasu
2. Pomiędzy Jamnem i Parchowem ( po wyjeździe z Jamna Parchowo widać po stronie prawej, na górce)
3. W Parchowskim Młynie, zwłaszcza za mostem na Słupi, z tego miejsca już widać jezioro Mausz.

Za zakrętami w Parchowskim Młynie jest długa prosta w lesie, tak około 2,5 km. Kiedy minie się stację benzynową po lewej, zaraz za końcem lasu po stronie prawej jest droga w którą trzeba skręcic, wyłożona płytami. Stoi tam nawet drogowskaz z napisem Kłodno. Od tego miejsca jest jeszcze około 2,5 km. "Bartek" to pierwszy ośrodek za wsią Kłodno, brama wjazdowa jest przy samej drodze.
Szerokiej drogi - Kuszelas

P.S. Fafniak - Teraz dobrze :mrgreen: No może poza punktem z nazwą "plenerek" Uprzedam że za Sulęczynem, przed zjazdem do Kłodna jest kilka bardzo ostrych zakrętów, można się poczuć jak w górach. Naprawdę warto zwolnić :!: Kiedy skończą się zakręty wyjeżdża się z lasu na prostą, skręt na Kłodno za 150-200 metrów, w lewo, droga przy widocznym z głównej szosy jeziorkiem. Widać drogowskaz.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Mam wrażenie, ze coś tu chyba namieszałeś. Na ostatniej mapce Fafniaka z 10:16 duże jezioro to Mausz a małe to Kłodzienko i wg mnie to prawidłowa mapa.

Kuszelas  Dołączył: 12 Lis 2006
Plwk, ale moje uwagi odnosiły się do wcześniej wstawionej przez Fafniaka mapki, obecnie jest ona już usunięta, uwagi w post scriptum odoszą się do mapki drugiej. W miejscu oznaczonym PPD jest prawdopodobnie brama wjazdowa do ośrodka.
Ale może dobrze, że to się wyjaśniło, bo ktoś mógłby się zakręcić jak słoik majonezu.
Pązdrówka

P.S. Tak m jeszcze przyszło do głowy, że jeżeli ktoś chce koniecznie jechać przez Naklę, to można z tej miejscowości pojechać do Parchowa - droga jest asfaltowa - i w tej miejscowości skręcić na Kartuzy. Do tej drogi dochodz,i już prawie w samym Parchowie, ( także asfaltowa ) droga z Półczna do Parchowa. Wg Targeo ta droga nie istnieje, ale w rzeczywistości pomiędzy Jeleńczem i Gołczewem jest piękny, równy asfalcik. Jest tam także, przy samej szosie, punkt widokowy nad malowniczym jeziorem Stropno.
Spróbuję wstawić małpkę :mrgreen:

http://mapa.targeo.pl/Map...e00a70a2ecfd7ae
Jak widać na mapie w linku wg Targeo trza jechać z Półczna do Parchowa przez Naklę, a naprawdę jest tam istniejąca od lat droga, wcześniej była brukowana. Więc jeżeli navi działa z podobnym rozrzutem to ja dziękuję bardzo . . .

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
to ja nie wiem jakim cudem garmin/mapsource mnie wywala zupelnie gdzie indziej
Źle wpisałeś. U mnie Mapsource pokazał dobrze.

Skocz do: