samber  Dołączył: 28 Cze 2007
TomaSzSz, a tradycyjny lekki cios karate próbowałeś? Jeśli mnie pamięć nie myli to jak wchodziły te lampy pisano coś o zacinającym się palniku.

TomaSzSz  Dołączył: 05 Lip 2007
samber, Chodzi Ci o Zacinający się zoom ? Mój zoom Śmiga ;-)

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
TomaSzSz napisał/a:
napisałem email, zobaczymy co odpiszą
Możesz długo czekać. Najlepiej i najpewniej będzie jak zadzwonisz

Odpisali mi :

Cytat
Witamy

Warunki obsługi serwisowej oraz przesyłki zależne są od posiadanej karty gwarancyjnej.

Dla gwarancji międzynarodowej Pentax. Zakup po za granicami kraju/sklep internetowy.
Gwarancją 12 miesięcy.
Bezpłatna naprawa, na podstawie wypełnionej karty gwarancyjnej Pentax lub dowodu zakupu.
W przypadku uszkodzenia należy dostarczyć sprzęt bezpośrednio do naszego serwisu
(na swój koszt).
W przypadku uszkodzenia głównego układu elektronicznego,
sprzęt wysyłany jest do centralnego serwisu Pentax w Hamburgu.
Przesyłka do Pentax Hamburg jest płatna, 80 EURO
Koszt przesyłki pokrywa użytkownik (zgodnie z warunkami gwarancji Pentax)

Czyli wystarczy karta gwarancyjna (wypełniona) lub dowód zakupu. Musisz być raczej przygotowany na wysyłkę do Hamburga.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
piotr_luk, i teraz trzeba się zastanowić, czy nie taniej wysłać samemu do Hamburga

pytanie tylko czy odsyłają do PL

ajajaj :-/ i 5 stów w plecy.

opiszon napisał/a:
czy nie taniej wysłać samemu do Hamburga
Moim zdaniem zdecydowanie taniej. Nie jestem pewien tylko, czy przyjmą z Polski bez pośrednictwa Apollo.
Cosik mi świta, że kiedyś przewijał się taki wątek na forum (o bezpośredniej wysyłce do Hamburga), ale nic nie mogą znaleźć :-/

a nie taniej będzie naprawić w PL w innym serwisie ? Robi to ktoś ?

Naprawy gwarancyjne tylko w autoryzowanym serwisie. Inne może na pewno zdiagnozować usterkę, ale czy naprawi?? Chodzi o dostępność części.

no tak, też mi serwis .. Co nie ma części i wysyła do Niemiec.. :-/

Jaroslavus  Dołączył: 26 Kwi 2008
Ja miałem inny przypadek ale być może się uda. Polski "serwis" tamrona nie chciał mi wysłać jednej części która ułamała się podczas transportu i kazali mi go odesłać do serwisu (słynne 30 dni + nie wiadomo ile jeśli nie ma części). Napisałem więc do serwisu niemieckiego, opisałem całą sprawę, po tygodniu dostałem część z Niemiec :) Napisz być może naprawią to na gwarancji a będzie to na pewno tańsze niż przez apollo bo do nich trzeba to jeszcze wysłać kurierem w Polsce na swój koszt - ogólnie żeby odechciało Ci się do nich wysyłać. Jeżeli niemiecki serwis się nie zgodzi to popytaj w okolicznych serwisach bo wyjdzie to taniej niż wysyłka przez Apollo.

Jaroslavus, napisałem do Serwisu w Hamburgu wczoraj, czekam na odpowiedź.

TomaSzSz napisał/a:
czekam na odpowiedź.
Dostałeś?

Skocz do: