nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:wiem, ze to ostatnio troche lame brzmi
nie ma mnie w internecie
roket napisał/a:DeKa, Oj to droga zabawa
Jeśli masz na mysli hasselblada z długą rurą to tak.Zależy na jaką odległość strzelać masz zamiar ja strzelam nie mniej niż 50 m w zasadzie 70 m ale lubię na więcej 40# to minimum.CytatCzy ja wiem, lustrzanka to droższa zabawa
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Pentax K-5II | Sigmy 17-50 mm f/2.8 i 50-150 mm f/2.8 | AF FGZ 540 | grip i inne drobiazgi
DeKa napisał/a:A jak to jest z tym naciągiem. Jak widzisz na moim zdjęciu łuk naciągnąłem aż do ucha. Ty też mocno naciągasz. A powinno się jak: do oczu, kącika ust ? Swój naciąg mierzyłem do kącika ust.
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
Pentax K-5II | Sigmy 17-50 mm f/2.8 i 50-150 mm f/2.8 | AF FGZ 540 | grip i inne drobiazgi
"Powinniśmy szanować poglądy religijne naszych bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia, do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, ze jego żona jest piękną kobietą , a dzieci są bardzo mądre" H.L.Mencken
konopia napisał/a:Naciągałem do oka - jak inaczej wycelować?
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
Maciek napisał/a:Kwestia szkoły. Najważniejsza jest powtarzalność. Dociąganie do ucha jest bardziej historyczne - stąd pewnie na turnieju tak ci radzono. W klubie łuczniczym pewnie nauczą cię ciągnąć do warg.
Maciek napisał/a:łuku tradycyjnym tak samo jak rzucasz kamieniem - instynkt mięśniowy wyrobiony setkami powtórzeń.
Istud vinum, bonum vinum, vinum generosum
Reddit virum curialem probum animosum.
konopiaTo strzelanie 3D , a do czego maja strzelać do żywychCytatTu czasem widzę klub łucznicy ćwiczący strzelenie,
masakra - czasem strzelają do sztucznych zwierząt (jelonki itd w naturalnych rozmiarach) to się kłóci z moimi poglądami.
CytatW łuku tradycyjnym tak samo jak rzucasz kamieniem - instynkt mięśniowy wyrobiony setkami powtórzeń.