mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Arti, tak.

Gdzies tam to jest :-)

luke_z  Dołączył: 17 Paź 2008
warstwy możesz finalnie skleić ze sobą najszybciej znajdziesz MENU:Warstwy/spłaszcz warstwę (opcje u dołu menu)
Trzeba pamiętać jednak że po sklejeniu już nie zedytujesz później wprowadzonych ustawień...

Arczibandit  Dołączył: 25 Maj 2007
Arti, z tego co pamiętam to po wciśnięciu kombinacji klawiszy CTRL+ALT+SHIFT+E (wszystkie w jednym momencie) scalasz całość tak jak to wyjaśnił kolega powyżej ALE to scalenie powstaje jako nowa warstwa w PS-ie, więc po tej operacji dalej masz dostęp do warstw które wcześniej stworzyłeś.

PS. Co do kombinacji klawiszy to głowy nie daję bo nie mam jak sprawdzić w tej chwili, ale na pewno to było coś tego pokroju (nie jestem tylko pewien czy SHIFT był konieczny)...może ktoś sprawdzić...

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
No dobra, ćwiczę teorię w praktyce...
Powiedzcie mi, czy takie BW można już uznać za "stylowe"?

Biega mi o to czy taka konwersja jest ok?

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Arti, co prawda ja się nie znam, ale jak dla mnie stylowe jak nic!

[ Dodano: 2009-05-20, 23:32 ]
Aha. Właśnie obrabiam fotki z pepeda w lightroomie ii NARESZCIE korzystając z porad Micha zakumałem o co chodzi z tym krzywymi, tzn. w sumie teorię znałem, ale wiem już jak ją wykorzystać w praktyce. Poza tym ten cały Lightroom to chyba specjalnie dla mnie napisali!! Rewelacja ... ino coby się jeszcze do każdej fotki bardziej przyłożyć, bo nie ukrywając kilka tylko obrobiłem "bardziej" a większość tak na szybko .. ale już chyba jutro z rańca wrzucę :roll:

Skocz do: