tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Pomocy! Pilnie poszukiwany lek - COLISTIN
Ma na imię Sandra. 24 lata. Studentka dwóch kierunków. Miła dziewczyna. Leży w śpiączce. Dziś pierwszy raz od paru tygodni ruszyła ręką.

Pilnie poszukiwany jest antybiotyk:
COLISTIN - produkcja POLFA
Lek jest w fiolkach 1ml. Potrzeba 60 szt.

Nie może być zamiennik, nie może być inny niż Polfa producent. Lek nie jest już produkowany (tak powiedzieli lekarze), ale w aptekach są jeszcze jego resztki i tych resztek właśnie poszukuję. Był konfekcjonowany jako 1 fiolka lub 20 fiolek.

Jeśli komuś uda się w jakiejś aptece dostać ten specyfik w dowolnej liczbie fiolek to bardzo proszę o zakup. Pokrywam koszty zakupu i wysyłki, stawiam piwo, dziękuję, a Sandra ładnie się uśmiechnie, gdy się już obudzi. Wszyscy wierzą, że będzie dobrze.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
tref, a jeśli to jest lek tylko na receptę?

Tutaj tak piszą:
http://aptekagdanska.pl/s...j20-fiol-ssubst

Tak czy siak przejdę się po wrocławskich aptekach w wolnej chwili. Jeśli komuś coś się uda załatwić, proszę, żeby była o tym wzmianka w wątku - będziemy wiedzieć, czy trzeba jeszcze szukać.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Tref, stołeczne apteki już zostały wszystkie przeszukane, czy jeszcze nie?

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
tref powiedział, że dowie się o recepty. Jeśli ktoś gdzieś to znajdzie, to receptę ewentualnie dośle.

gorky  Dołączył: 24 Kwi 2006
No ja jutro postaram sie obskoczyc pare aptek w Krk, zobaczymy...

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
mam przyjaciółkę lekarza..dziś pogadam na ten temat i wieczorem dam znać.

dr_Fell  Dołączył: 30 Sie 2008
Dzwoniłem do znajomego farmaceuty u nich nie ma ale powiedział że zapyta znajomych. też dam znać jeśli się czegoś dowiem.

powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
Popytałem moich znajomych "aptekarek". Niestety już nie mają. powiedziały, że najlepiej byłoby zadzwonić wprost do prodcenta, który może (niekoniecznie) podać do jakiej hurtownii była przekazana ostatnia partia. Wtedy po nitce można spróbować szukać dalej. To ponoć najszybsza metoda. Pzdr. i życzę powodzenia w poszukiwaniach.

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
Nie mam dobrych wieści: w "moich" hurtowniach niedostępny. Do aptek bardzo rzadko był sprowadzany,

[ Dodano: 2009-05-22, 11:08 ]
Sprawdziłem w dwu radomskich aptekach.Nie ma i nie było w ciagu ostatniego roku.

Przemas  Dołączył: 11 Gru 2006
Też wrzuciłem linka do znajomego aptekarza - zobaczymy co odpowie...

DarekK  Dołączył: 05 Lut 2008
A tu wątek z forum z informacją, że jest już produkowany:

http://www.forum.mukowisc....php?f=7&t=4839

kasza  Dołączył: 13 Lis 2006
http://www.forum.mukowiscydoza.pl/viewtopic.php?f=7&t=4839 napisał/a:
własnie, dzisiaj kupiłam i byłam zdziwiona,że jest również przeznaczona do inhalacji , tylko skład troszkę inny

Więc to nie do końca to.

kasz

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
DarekK napisał/a:
informacją, że jest już produkowany

Dobra informacja.
Przed chwilą skontaktowałem się z chłopakiem mojej córy - zajmuje się dystrybucją produktów leczniczych. Skontaktuje się z przedstawicielem Polfy i da mi znać jak wygląda sytuacja. Jak coś będę wiedział zaraz napiszę.

ryve  Dołączył: 14 Wrz 2006
no właśnie - znajomi aptekarze powiedzieli mi, że skuteczniejsze może okazać się szukanie przez hurtownie, które przecież mają stały kontakt z aptekami i przy okazji mogą podpytać, czy w jakiejś aptece jeszcze nie zalega parę sztuk. w razie potrzeby ściągnąć ten lek do hurtowni. a jeśli nie, to przynajmniej byłoby wiadomo, w której aptece można go zdobyć.

rademenez  Dołączył: 27 Kwi 2008
Znajoma pracuje w aptece sieci CEFARM i wysłała zapytanie o ten lek do całej sieci (ok 150 aptek) - czekam na info. Na razie wiem to co reszta - rzadko bywa/bywał w aptekach :-(

Arczibandit  Dołączył: 25 Maj 2007
Dystrybucja tego leku jest koszmarna bo Polfa Tarchomin sprzedaje większość produkcji tego leku w przetargach i wszystko idzie prawdopodobnie do tzw. lecznictwa zamkniętego (czyli do szpitali i aptek szpitalnych). Tylko resztki trafiają do aptek ogólnodostępnych.

Można spróbować zamówić u producenta (poprzez hurtownię) ale trwać to może tydzień albo i dwa...a równie dobrze zamówienie może nie zostać zrealizowane. I nie ma pewności jaką dawkę sprowadzą (z resztą nic o dawce nie wspominasz a to istotne)...

[ Dodano: 2009-05-22, 16:32 ]
Tarchominskie Zakłady Farmaceutyczne ''Polfa''
ul. Fleminga 2
03-176 Warszawa

centrala:
+48 (022) 510 80 01
+48 (022) 510 80 02

sekretariat:
+48 (022) 811 03 51
+48 (022) 510 80 63 fax

dział sprzedaży krajowej:
+48 (022) 510 80 79
+48 (022) 811 04 66 fax

kancelaria ogólna:
+48 (022) 510 83 87
+48 (022) 510 80 21 fax

dział marketingu i promocji:
+48 (022) 510 92 57
+48 (022) 811 43 84 tel/fax

I właściwie to szpital (apteka szpitalna) powinien się tym zająć... Mógliby wystąpić do producenta o potrzebną ilość "na ratunek".

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
19 aptek w Gorzowie sprawdzonych - ni ma...

kurcze u mnie też będzie problem...są substytuty ale nie o te chodzi.....jeszcze w poniedziałek mam mieć info z Torunia

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
:-D

Uśmiecham się. Dziękuję wszystkim za pomoc i zainteresowanie. Odwołuję akcję poszukiwawczą. Cała wymagana partia dziś wieczorem ma dojechać do Warszawy. Część przybędzie z Łodzi, część nie wiem skąd, ale najważniejsze, że jest i jedzie.

Ponieważ nie ma odpowiednich słów, które oddadzą to co się czuje, gdy po raz kolejny okazało się, że na P@PL można liczyć, pozwolę sobie napisać proste

DZIĘKUJĘ!

:-D

:-D to super...mam nadzieję że napiszesz po wszystkim że wszystko jest ok :->

Skocz do: