gorky napisał/a:
Ja sie tak zastanawiam - po co ustawiac date wygaszenia takiego watku? Przeciez ktos kiedys moze chciec skorzystac i bedzie mogl sobie znalezc temat w archiwum, zwlaszcza ze jest dosyc ciekawy...
bo zakładając myślałem, że tylko będzie dotyczył mojego problemu
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
CLA dwoch starych manualnych korpusow i chyba trzy albo cztery przeglady manualnych obiektywow - czyszczenie, smarowanie, wymiana helikoidow (tak to sie pisze?). Sporo sobie liczy, ale nigdy nie mialem zastrzezen do wykonanej pracy, co zdarzylo mi sie kiedys u Kadei na Czapskich (tak mi poskrecal obiektyw ze przy probie ostrzenia wykrecal sie z korpusu).
[ Dodano: 2009-05-24, 03:37 ]
SQ6GIT napisał/a:
bo zakładając myślałem, że tylko będzie dotyczył mojego problemu
Chyba mozesz to jeszcze odkrecic ;) (powinno sie dac odwolac wygaszenie w edycji postu).
Mnie ten miły starszy pan chciał swego czasu naciągnąć na 250PLN
Ja ze swojej strony poleciłbym SPAM w Bydgoszczy, to mały warsztacik prowadzony przez byłego mechnika precyzyjnego z Wiese Fototechnik. Robiłem w u p. Michała Nagova już trochę sprzętu (m.in. rolleiflexa) i fakt, tani nie jest, ale widać, że wie co robi i robi to bardzo solidnie.
Mnie ten miły starszy pan chciał swego czasu naciągnąć na 250PLN
a na czym to polegało?
Koniecznie chciał wykonać usługę CLA obiektywu z rozklejomi członami, próbując mi wcisnąć, że to tylko paprochy Skoro ja, amator, takie rzeczy jestem w stanie rozpoznać bez problemu, to raczej tzw. "fachowiec" chyba też powienien...
Pomijając wszystko, to kwota 250PLN za CLA obiektywu to jakoś dużo mi się wydało, wtedy taka sama usługa na Czapskich kosztowała ok.60PLN, w SPAM za inne szkło, z zapieczonymi śubkami, przy którym facet uwalił się jak diabli zapłaciłem 90PLN.
SQ6GIT napisał/a:
[ Dodano: 2009-05-24, 10:32 ]
Paffcio napisał/a:
ze swojej strony poleciłbym SPAM w Bydgoszczy
Paffcio napisał/a:
i fakt, tani nie jest, ale widać, że wie co robi i robi to bardzo solidnie.
czyli jak rozumiem obaj tani nie są (i Pan z Krakowa i i Pan z Bydgoszczy), czyli jak - pan z Krakowa jest słabym mechanikiem?
jak mnie ma to kosztować więcej niż 100 zł to chyba wolę kupić M50/1,7 a Pancolar niech czeka na lepsze czasy...
k10+kit2+80-200/4,7-5,6+Pancolar 50mm/1.8+soligor tif 340 & 380(pójdzie na sprzedaż)+ T17-50/2,8+M48-1 :) no i takie tam różne analogowe i małe cyfrowe
wchodzić i komentować --> http://www.flickr.com/photos/rysiekp/