quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
MZ, zdjęcie nr 27 trochę nie wyszło - nie przyciąga wzroku (być może jakbyś się położyła się na trawie, lub zmieniła kąt w/w ujęcia na bardziej ukośny....). Generalnie lubię oglądać Twoje fotografie, jednako ostatnie jest bez wyrazu i chyba najsłabsze z dotychczas zaprezentowanych.
pozdr

White  Dołączył: 31 Paź 2008
27. Bardzo interesujący motyw z tego drzewa. Według mnie zdjęcie trochę nie bardzo szczególnie, że autorkę stać na więcej :-B .

Graf_Zeppelin  Dołączył: 22 Mar 2009
27 to drzewo im. Drzewa, z krzywym horyzontem i elementem betonowym x 2. wcześniej było ładniej

popi74  Dołączyła: 20 Kwi 2009
Graf_Zeppelin napisał/a:
z krzywym horyzontem

hmm... może i trochę krzywo ale raczej z tego co pamiętam to drzewo jest jakby w "dolinie" co widać właśnie po linii horyzontu. Z jednej i z drugiej strony horyzont się "podnosi" Fakt, że z jednej trochę bardziej.
Graf_Zeppelin napisał/a:
i elementem betonowym x 2
Motyw dodany specjalnie, żeby dodać dramaturgii zdjęciu. Beton i umierające drzewo...

BartekKw  Dołączył: 12 Gru 2008
nie czuje klimatu i dramaturgii tego zdjecia. Moim zdaniem jest slabe

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
Podobają mi się bardzo 2, 3 i 8.
18 widziałbym bardziej ciasno. A na 26 ptaszek dosyć przyjemnie wyszedł.

28.

VsdeR  Dołączył: 23 Kwi 2009
Hmm, Nie było innych ciekawszych obiektów? Subiektywnie conajmniej średni pomysł.

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
28 za mało artu :-)
Trzeba było zrobić B/W lub sepia , rameczka, dodać ziarno, jakiś podpis , taczkę doświetlić lampą i byłoby git.

Niezły motyw mz :mrgreen: , dla mnie troszkę za wąsko i nie wiem, czy bez łódki kadr by nie zyskał, bw jak napisał kolega wyżej to też ciekawy pomysł

Ale za to 24 mi się podoba z tygryskiem, cienie drzew przypominają łaty, fajne zestawienie. Szkoda tylko że na takiej brzydkiej ziemi leży;]

29.
Moje pierwsze próby z cokinem

30.

29. Niebo fajne, 8-) woda jak zupa

30. Bardziej mi się podoba, fajnie złapany łuk brzgu w lewym dolnym rogu, i ogólnie przyjemne kolorki

Jak na pierwsze starcie z Cokinem to mz jest git :-B
Fajny był ten spontaniczny plenerek, tylko w pracy na drugi dzień byłem niemożliwy :mrgreen:

Pozdrawiam!

popo76  Dołączył: 05 Lut 2008
White napisał/a:
Fajny był ten spontaniczny plenerek
Ano fajny :mrgreen:
White napisał/a:
tylko w pracy na drugi dzień byłem niemożliwy :mrgreen:
W to akurat nie wątpię :lol: O której skończyliście?

Jakoś przed 10 :evilsmile:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
popi74 napisał/a:
pierwsze próby z cokinem

Ten różowy zafarb to od filtra czy może tak miało być?

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Dwa ostatnie widoczki podobają się.Według mnie to do pełni szczęścia trzeba powalczyć w PS-ie z tym różem.Ja też mam filterek połówkowy Marumi i moje foty wyglądają podobnie.Nie wiem do końca czy to jest wina miernej jakości samego filterka,czy może z innym obiektywem będzie poprawnie,a może jakiś błąd techniczny.W każdym bądź razie usunięcie tego zafarbu to jest kilka chwil. :-)

Taki zafarb częściej się trafia jak jest jeszcze polar, i jest zachmurzone niebo. Może jeszcze wpływ ma kąt padania światła, przynajmniej u mnie tak się zdarza.

Pierwsze próby z Cokinem :-)
31.

32.

Skocz do: