czaras6
[Usunięty]
16.

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
Na 16 chyba za dużo przepałow z tyłu. Więcej nie umiem nic powiedzieć.

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Ze wszystkich to ja kupuję 4 za ciekawą minę i ładne rozmycie tła(osoba w czerni przeszkadza)oraz 5 za wielkieee oczy.

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
kndr napisał/a:
Z drugiej serii wybieram 4

Ja też. Reszta - brakuje trochę tematu przewodniego. Widać, że starasz się testować zdobytą wiedzę. Tylko, że z tego wychodzą testy. Teraz skoro już wiesz co to jest GO, jak kadrować (koledzy rad udzielili) i kiedy pamiętać będziesz o przepałach i darkach - postaraj się wykorzystać wiedzę kreatywnie.
Pozdrawiam,

czaras6
[Usunięty]
17.

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
czaras6, kolejny test - tym razem jak flara zadziała. No zadziałała fajnie - tylko dlaczego zestawiłeś to z tramwajem ?

czaras6
[Usunięty]
18.

18.Jak dla mnie to super TOTALNA KLAPA(wybacz może się nie znam,jestem amatorem).Co chciałeś pokazać na tym ujęciu......kostkę czy może "piękne słoneczko".Też pstrykam dużo gniotów ale czegoś takiego to nawet ja nie miałbym odwagi wystawić do oceny. :evilsmile:

czaras6
[Usunięty]
19.

19. wydaje mi się za ciemna, ale nic więcej nie umię powiedzieć.

czaras6
[Usunięty]
sculptor, bardzo konstruktywne

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
dawno marzył mi sie taki "bruk"
witam leszczynianina :-)

Alojzy N.  Dołączył: 30 Kwi 2008
andrzejb napisał/a:
18.Jak dla mnie to super TOTALNA KLAPA(wybacz może się nie znam,jestem amatorem).Co chciałeś pokazać na tym ujęciu......kostkę czy może "piękne słoneczko".Też pstrykam dużo gniotów ale czegoś takiego to nawet ja nie miałbym odwagi wystawić do oceny. :evilsmile:

Moim skromnym zdaniem można znaleźć w twoim wątku o jakże adekwatnej nazwie "Wypociny" zdjęcia, które nie tyle nie ruszają, co wręcz odstręczają. A tych drugich tutaj nie widzę. Więc może daruj sobie taki ton.

czaras6, na mój gust nr 18 ma potencjał, którego niestety nie wykorzystałeś. To poniżej może nie będzie krytyką z prawdziwego zdarzenia, a bardziej listą życzeń, ale: (w nieprzypadkowej kolejności)
- przechodzień powinien cały kontrastować z odbiciem słońca na bruku, dając ładny kontur,
- kadr trochę ciaśniejszy i lokujący przechodnia w mocnym punkcie działałby na korzyść obrazu,
- większa GO, lub ustawiona na nieskończoność, aby - znów - ludzik dawał ostrzejszy kontur,
- zacieśniając kadr, ograniczyłbym mocno niebo, w pewnym sensie to właśnie ten fotogeniczny bruk by je zastępował,
- trochę popracowałbym nad temperaturą barwną, zbyt niebiesko wyszło.
Lista może długa, ale nie znaczy ona, że zdjęcia fatalne. Moim przeczuciem - też amatora, który nigdy nawet nie stał obok prawdziwego fotografa - całkiem nieźle rokuje ono na przyszłość. (W przeciwieństwie np. do 16., które jest nudnym studium symetrii niczego.)

Pozdro.

czaras6
[Usunięty]
20.

Alojzy N., mimo wszystko jednak powinniśmy wyznawać zasadę, że w wątku właściciela oceniamy tylko JEGO zdjęcia. Natomiast fotki oceniających i komentatorów należy oceniać w ich własnych wątkach. Parę razy na forum było to przypominane. Sorry za małą dygresję.

Co do zdjęcia 20. to znów będę bardzo konstruktywny. Zupełnie nie rozumiem tego zdjęcia. Podejrzewam jedynie o jaki efekt Ci mogło chodzić, ale chyba nie do końca, oczywiście moim zdaniem, to wyszło. Może gdyby cień był bardziej czytelny (napis chyba LESZNO) i kadr poziomy, byłoby to lepsze dla mnie w odbiorze.

Czekałem,aż ktoś coś napisze.
sculptor napisał/a:
Zupełnie nie rozumiem tego zdjęcia
Dla mnie też nie jest jasne do końca o co w tym wszystkim chodzi.

studentmibm  Dołączył: 29 Mar 2008
Radzilbym popracowac nad kadrami i naswietlaniem zdjec, bo te dwie rzeczy tu leza zupelnie.

hasos  Dołączył: 08 Kwi 2009
20. mnie się podoba, taka lomograficzna, z oldschoolowym odcieniem i interesującym klimatem.

Skocz do: