Alek  Dołączył: 20 Kwi 2006
DA 21, 40 i 70mm na filmie
Witam
Slyszalem ze DA niezle sobie radza na filmie ale sie okazuje ze jest nawet b dobrze!
http://forums.dpreview.co...essage=22331698
Jesli tak, to ja chce matryce 1,3x z 20-21M z ob 21 DA jako 28mm i w zasadzie mam co chcialem. Ale uplynie sporo litrow scieku Wisly przez moj grod zanim tak sie stanie, a wtedy format.....A.+.... :mrgreen: jak marzenie.... do albumu, .ehh no i 21 DA sie staje piekna 28mm, 35mm 46mm a 77mm 100mm.... :mrgreen:
Al

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
w poście o smc da 70/2,4 podawałem link do testu tego obiektywu i tam też testujący pisze o dobrej pracy tych obiektywów na kliszy. tylko da 21/3,2 troszkę winietuje w narożnikach pomoć.

Alek  Dołączył: 20 Kwi 2006
asklop napisał/a:
w poście o smc da 70/2,4 podawałem link do testu tego obiektywu i tam też testujący pisze o dobrej pracy tych obiektywów na kliszy. tylko da 21/3,2 troszkę winietuje w narożnikach pomoć.

Czyli sie pokrywaja obie obserwacje, a zatem b dobrze. Czekam na 1,3x cropa a nawet jak bedzie to cos ala 1,13x jak moze w D3 to tez podejda....Sprytnie sobie otwarli furte na przyszlosc, mnie osobiscie sie to bardzo podoba.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Alek, jeśli u Ciebie przez miasto płyną ścieki naszą wielką rzeką, to ja dziękuję! Co Wy tam robicie? Pamiętaj, że ja mieszkam w górę rzeki i muszę te ścieki wąchać (Bronek wie o czym piszę!) więc jesli moglibyście się nieco powstrzymać ( :mrgreen: ) to byłbym wdzięczny!
aha, taki OT -:> LINK
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
tref, :mrgreen:

Skocz do: