bosmanzbryzy  Dołączył: 25 Cze 2006
Jak zrobic zdjecie co minute przez 72h
Witajcie,
Chcialbym podczas trzydniowej imprezy umiescic cos na drzewie i uwiecznic obraz co minute. Czy ma ktos jakis tani pomysl na wykonanie tego? Najlepiej bez 220V (nie ma na drzewie ani w okolicy). Moze jakas kamera cyfrowa ma poprostu taka funkcje (i nie kosztuje zyliona zl) i wystrczy ja kupic?
Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi.
pzdr

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
bosmanzbryzy, K20D ma taką funkcję.

[ Dodano: 2009-05-30, 20:40 ]
(tylko ograniczoną do 99 klatek, jak teraz widzę...)

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
Miałem kiedyś małą cyfrówkę Ricoh R1v, miał taką funkcję. AFAIR była możliwość ustawienia ilości zdjęć i interwału między nimi.

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
Któryś forumowicz sprzedaje takie urządzonka, pod 9V chyba, poszukaj w złotej rączce ;-)

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
bosmanzbryzy, jest taka mała kamerka. na kiedy to potrzebujesz ? bo bym musiał pogooglać.

[ Dodano: 2009-05-30, 21:25 ]
tak BTW to temat jest baaardzo mało mówiący. Proponuje go choć trochę zmodyfikować.

[ Dodano: 2009-05-30, 21:26 ]
to ja po raz trzeci. Któryś gość z forum robił taki programator na wężyku spustowym z tego co pamiętam.

[ Dodano: 2009-05-30, 21:27 ]
po raz czwarty ja. ubeuszek, właśnie o tym pisał ;)

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=20878 ;-) o to chodzi?

[ Dodano: 2009-05-30, 21:58 ]
Kolega mi właśnie takowe coś projektuje :)

ja tez sce;-)
napisalem juz do tamtego Czleka

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
bosmanzbryzy, poszukaj wśród kompaktów Canona. W CHDK jest opcja interwałometru. Do ciebie należy sprawdzenie, czy najtańszy kompakt, z którym pracuje ten modyfikowany soft, jest wystarczająco tani na twoje potrzeby. Może też być używany kompakt. Zam będziesz musiał zrobić dodatkowe zasilanie, podłączane pod wejście zasilania aparatu, ale to raczej teraz nie problem - kupujesz parę koszyczków na baterie R20 i montujesz baterię o pojemności kilkunastu Ah, albo, jak napięcie pasuje, to bezpośrednio pod akumulator żelowy (są wersje 6V i 12V i mają po parę Ah).

A ja kamerką internetową popełniłem coś takiego (ok. 1 doby co 2 minuty wyszło mi ponad 11 000 zdjęć 640x480 - strasznie szybko zapycha dysk. Uwzględnij to).
http://pentax.org.pl/view...r=asc&start=480

bix  Dołączył: 22 Sty 2008

@bix - przy budowie domu pewnie bym sie pokusil, dla jednorazowej imprezy drogo

@pawelek-79 - sprawdze te C, co do ilosci to mi wychodzi mniej jak pomnoze 60(zdjec na godzine) x 16godzin (tyle jest swiatla), ale wiesz, ja truskawki cukrem ;-)

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
bosmanzbryzy napisał/a:
mi wychodzi mniej jak pomnoze 60(zdjec na godzine) x 16godzin (tyle jest swiatla), ale wiesz, ja truskawki cukrem

Co 2 sekundy - mój błąd :mrgreen:

Skocz do: