Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
thrackan napisał/a:
cotti napisał/a:
Wielkość wszystkich przesyłanych plików - ok. 6 MB.

Czy możesz wyjaśnić, co to znaczy? RAWy z K10, K20, a pewnie i K200 zazwyczaj nie schodzą poniżej 9-10MB...

trochę po niewczasie, ale wg mnie chodzi, żeby nie wysyłać za dużych - jak na przykład ja skany mam wielkości 50MB ze średniego obrazka

erpe  Dołączył: 06 Maj 2007
Może po prostu (jak pisała cotti), wolimy mnożyć OTy w działach sprzetowych. :-|
mygosia napisał/a:
naprawdę nie widzę powodu, dla którego nie miałbyś zorganizować swojego konkursu ze swoimi zasadami

A dziękuje bardzo. Pomyślę nad tym, gdy będę mógł zagwarantować regularny dostęp do forum.

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
erpe napisał/a:
Może po prostu (jak pisała cotti), wolimy mnożyć OTy w działach sprzetowych.

niestety zauwazylem to samo...
wrecz znamienne, ze tematy jak niedawny o K7 ciesza sie popularnoscia porownywalna do popularnosci Madonny czy U2, a tematy jak Retouche-moi przechodza bez odzewu.
ale moze nie jest to tylko kwestia latwosci w onanizowaniu sie superanckoscia sprzetu wobec trudu wyksztalcania w sobie umiejetnosci robienia zdjec, moze bardziej chodzi o to, ze ludzie nie biora sie za takie konkursy, bo zwyczajnie nie potrafia retuszowac w PS i tym podobnym, badz mysla, ze nie potrafia, badz mysla, ze to zbyt trudne by mogli sie tego nauczyc i nawet nie probuja...

Skocz do: