TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
chętni na Fa50/1.4 Nowki z USA
Kumpel chce zarobić i będzie robił Trade z za oceanu Pytał czy znaleźli by się nabywcy w Kwocie 899 PLn za nowe szkła. ??

Jakby co to pisać :-)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
A na kiedy by były?

najpierw musza być chętni ;-)

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Wysyłka z USA czy z Polski?

z PL

[ Dodano: 2009-06-04, 00:02 ]
Jarek Dabrowski, ew. Odbiór w Białymstoku ;-)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
No Ja bym był może chętny ale pod koniec miesiąca. A że czasem jest tak że ktoś może coś przywieźć ale wraca dopiero za jakiś czas to pytam. :roll:

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
FA 35 nie opłacałoby się przywieźć?

dsk, Pokaż mi sklep gdzie :-/ jest dostępny .

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Trzy sztuki są na Amazon:
http://www.amazon.com/Pen...44068316&sr=8-1

Musiałbyś już zamawiać. :-)

mdraht  Dołączył: 08 Lip 2008
a jak wygląda później sprawa z ew. gwarancją?

darius_Er  Dołączył: 29 Sie 2006
A jakies inne stałki będą ?

DarW  Dołączył: 27 Gru 2007
Ja również wyrażam wstępne zainteresowanie FA 50

no to DarW, jeśli dojdzie do realizacji przesyłke będziemy mieli tańszą - wspólnie ;-)

newman.x  Dołączył: 18 Kwi 2009
Moja osoba również byłaby chętna :-)

Jaroslavus  Dołączył: 26 Kwi 2008
900 zł za obiektyw bez gwarancji? Nie raz było tak że przestał działać af lub dostałem mydło. Nie lepiej dopłacić? Przypominam że poza gwarancją serwis wygląda tak:

"Sprzęt, którego dotyczy zgłoszenie reklamacyjne, jest wysyłany do centralnego serwisu Pentax w Hamburgu (Niemcy). Koszty wysyłki w zryczałtowanej kwocie stanowiącej równowartość 50,- EURO pokrywa klient."

W sumie ostatnio jestem przerażony cenami :/

Jaroslavus , a gdzie jest napisane ze bez gwarancji? Przeciez Pentax Polska udziela 12m-cy gwarancji na sprzet kupiony poza granicami naszego kraju. (taką informację przynajmniej znalazłem gdzieś na naszym forum)

Tak ale na następujących warunkach:

"Warunkiem przyjęcia zgłoszenia reklamacyjnego jest okazanie przez klienta prawidłowo wypełnionej karty gwarancyjnej PENTAX lub dowodu zakupu.
Klientowi przysługuje bezpłatna naprawa sprzętu, która jest realizowana w serwisie centralnym PENTAX Europe w Hamburgu (Niemcy) na zasadach opisanych w karcie gwarancyjnej otrzymanej przez klienta wraz z zakupionym sprzętem, z następującymi zastrzeżeniami:

1. Sprzęt, którego dotyczy zgłoszenie reklamacyjne, powinien być dostarczony do serwisu centralnego Spółki APOLLO ELECTRONICS sp. z o.o. w Warszawie przy ul. Szyszkowej 35/37.
2. Dostarczenie sprzętu do serwisu odbywa się na koszt klienta.
3. Sprzęt, którego dotyczy zgłoszenie reklamacyjne, jest wysyłany do centralnego serwisu Pentax w Hamburgu (Niemcy). Koszty wysyłki w zryczałtowanej kwocie stanowiącej równowartość 50,- EURO pokrywa klient.
4. Odbiór sprzętu z serwisu centralnego Spółki APOLLO ELECTRONICS sp. z o.o. po zakończeniu postępowania reklamacyjnego odbywa się na koszt klienta.

Spółka APOLLO ELECTRONICS sp. z o.o. w Warszawie nie ponosi odpowiedzialności za postanowienia zawarte w karcie gwarancyjnej wystawionej przez innego przedsiębiorcę i otrzymanej przez klienta wraz ze sprzętem fotograficznym zakupionym poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej.

Gwarancja 24-miesięczna, liczona od daty dokonania zakupu, przysługuje wyłącznie w przypadku sprzętu zakupionego w autoryzowanej sieci dealerskiej na terenie Rzeczypospolitej Polskiej. Zgłoszenia reklamacyjne dotyczące sprzętu zakupionego na terenie RP realizowane są na zasadach opisanych w karcie gwarancyjnej otrzymanej przez klienta wraz z zakupionym sprzętem. "

Cytat
(...)Spółka APOLLO ELECTRONICS sp. z o.o. w Warszawie nie ponosi odpowiedzialności za postanowienia zawarte w karcie gwarancyjnej wystawionej przez innego przedsiębiorcę i otrzymanej przez klienta wraz ze sprzętem fotograficznym zakupionym poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej.(...)

to w końcu gwarancja będzie akceptowana czy nie? :-?

Tak, ale musisz na własny koszt wysłać obiektyw do warszawy, zapłacić 50 euro i później za kuriera do ciebie więc cała operacja jest mało opłacalna. Inna sprawa że nie wiesz czy dostaniesz ostry model czy lekko myldany. Moim zdaniem cena zbyt wysoka a jak wiadomo dolar słabnie.

wysoka jeśli będzie cos nie tak, w przeciwnym razie całkiem korzystnie jak za nowy ;-)

TomaSzSz , czy Twój kolega będzie mógł sprawdzić obiektywy będąc jeszcze w USA? :-P

Skocz do: