<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
talent antyfotograficzny
Pioter napisał/a:ale jak chcesz sfotografować kogoś w ruchu to masz problem
talent antyfotograficzny
wintermute napisał/a:lubie małą GO, i TLR po głowie mi łazi![]()
Pioter napisał/a:ale jak chcesz sfotografować kogoś w ruchu to masz problem
przecież nawet pentax'em DSLR'em się nie da, wiec łatwo powinno się przesiadać na MF'a
[ Dodano: 2009-06-05, 19:12 ]
i wcale nie szukam argumentów, żeby nie kupić TLR'a
wintermute napisał/a:i wcale nie szukam argumentów, żeby nie kupić TLR'a
Pentax*ist DS
MZ-3+FA35/2 & FA50/1.7
Canon Pellix QL+Fl 58 1:1.2
MvA napisał/a:kup tlr'a
talent antyfotograficzny
wintermute napisał/a:uprasza się o nie karmienie mojego drugiego ja![]()
Pentax*ist DS
MZ-3+FA35/2 & FA50/1.7
Canon Pellix QL+Fl 58 1:1.2
Eldred napisał/a:Niby tak, ale zauważ że najjaśniejsze szkła do MF mają 2.8, więc co z tej mniejszej GO jeśli taką samą/podobną można uzyskać na APS-C i np 85/1.4
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
piotrecius napisał/a:Eldred napisał/a:Niby tak, ale zauważ że najjaśniejsze szkła do MF mają 2.8, więc co z tej mniejszej GO jeśli taką samą/podobną można uzyskać na APS-C i np 85/1.4
Nie licząc Samyanga (i kilku innych kosmicznie drogich małoobrazkowych szkieł) to zdecydowana większość obiektywów średnioformatowych jest w głębi ostrości ostrzejsza na 2.8 niż mały obrazek na 1.4i to mnie właśnie ciągnie w plastyce obrazowania średniego formatu. Jest ostro i nieostro jednocześnie
![]()
modern art = i could do that + yes, but you didn't
talent antyfotograficzny
MvA napisał/a:wintermute napisał/a:uprasza się o nie karmienie mojego drugiego ja![]()
a przepraszam. jesli jest was dwoch, to oczywiscie kup dwa.
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI
talent antyfotograficzny
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Pioter napisał/a:Kolejny mit to ta plastyka, sorry ale czegoś takiego nie ma, jest głębia ostrości, to prawda, plastyka to wymysł.
Pozdrawiam
Piotr
wintermute napisał/a:TLu, czy posiadasz wiedzę nt. yashica mat 124, którą mógłbyś i chciałbyś się podzielić?
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI
guerilla napisał/a:Pioter napisał/a:Kolejny mit to ta plastyka, sorry ale czegoś takiego nie ma, jest głębia ostrości, to prawda, plastyka to wymysł.
Pozdrawiam
Piotr
bzdury, to nie jest tak że wszystko jest identyczne, tylko nośnik się różni powierzchnią. Dokładnie to że głębia ostrości jest mniejsza a nośnik większy i mniej powiększany przy odbitce robi swoje. Obraz jest doskonalszy, bardziej plastyczny. Jeśli uważasz to za wymysł, to prawdopodobnie nie umiesz używać sprzętu ze swojej stopki![]()
guerilla napisał/a:napisałeś się i nic nie udało ci się napisać.