rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
mac_27 napisał/a:
Co o tym myślicie?

13 i 16 ładnie, naturalnie, tylko co przy 13 z kontrastem - ten mur (w domyśle) przesadzone.

afuszejk  Dołączył: 28 Maj 2008
Pierwsze dwa niekorzystne dla modelki imho, a tak nie wolno ;)
15 natomiast jest bardzo dobre. No i w ogole, zdejm ten golf dziewczyno!

dybon  Dołączył: 05 Gru 2007
Modelka śliczna, ujęcia ładnie, ale jak poprawiać fotki zapytaj detox'a, bo na Twoich skóra wyszła jak ..., jak nie wiem co, ale mi się nie podoba ten efekt.

mac_27  Dołączył: 09 Sty 2008
Nowe fotki:

Trochę plastik, ale może komuś się spodoba ;-)
Szkło: Sigma 70-200/2.8, przysłona 2.8
Światło: 1 lampa z parasolką dyfuzyjną 60cm

1.

2.

3.

Graf_Zeppelin  Dołączył: 22 Mar 2009
Wyrażenie "Pani na rurze" nabiera nowego znaczenia;)
Jest nieźle, chociaż mam wrażenie że ostrość na oczkach poszła w gdzieś indziej

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
a mi sie podoba :)
Na 1 i 2 kolorowa modelka na troche mniej kolorowym tle moze robic wrazenie wklejonej.

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Dobre 3 ostatnie, podobają się.

Dzidziu  Dołączył: 16 Wrz 2008
Ostatnie 3 są fantastyczne dla mnie :)

Ot, takie nowości w stylu retro:

4.

5.

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
4 jest bardzo fajne jak na mój gust, tylko szkoda uciętych palców. Ładny B&W.
5 już niestety do mnie nie przemawia. Trochę przepalone dłonie zlewają się w białą plamę...

afuszejk  Dołączył: 28 Maj 2008
4 dobre w odbiorze, ładny kadr, chrzanić palce ;)
5 - ustawienie jakieś takie niehalo i spory przepał to fakt. Z 2 na tej stronie wolę plastik z poprzedniej serii, fajnie wyszła.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Nie wiem czy czytaliście kiedyś taki komiks.. Kajko i Kokosz...
Bo mi się tak 5tak skojarzyła... z jedną częścią, nie pamieam tytułu, w której Kajko i Kokosz coś nabroili i za karę Jaga sprawiła, że mieli takie wielkie, ogromne dłonie... :lol:
Żeby nie to przerysowniae to by mi się podobało.

Markus1985  Dołączył: 19 Lut 2009
4. Bardzo mi się podoba :-)

Dzięki za uwagi!
Na szczęście te przepały to wynik postprodukcji a nie ekspozycji, wiec sobie z tym zdjęciem mogę jeszcze pokombinować.

Pozwolę sobie wrzucić jeszcze jedno z tej sesji:

6.

Z góry uprzedzam, że te cienie pod oczami to nie przypadek ;-)

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
1-3. Generalnie podobają się. Najmniej 2, najbardziej 3.
4. Podoba mi się bardzo. Oprócz obciętych końcówek palców nie miałbym się do czego przyczepić.
5. Fajny pomysł na kadr, ale nie wiem czy czasami nie wali się w prawo, no i te dłonie zdecydowanie za jasne wyszły.
6. Najsłabsza z ostatnich MZ. Generalnei za ciasno. Ale to tylko takie moje odczucia. :-)

mecius  Dołączył: 01 Sie 2008
5. na tak, gdyby nie te przepalone dłonie ;-)

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
sculptor napisał/a:
Oprócz obciętych końcówek palców nie miałbym się do czego przyczepić.

Janusz Gdula napisał/a:
szkoda uciętych palców

Przestańcie, please. Naprawdę to tak wam przeszkadza? Sorry, ale takie typowo internetowo-galeriowe smucenie. Przecież to wszystko zależy od kadru - czasem razi, czasem nie. Nie polujcie na te palce, patrzcie na zdjęcia.

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
bEEf napisał/a:
Naprawdę to tak wam przeszkadza?

No bardzo to nie -> tego nie napisałem :) Napisałem, że zdjęcie mi się podoba, a ucięte palce to jest jedyna rzecz do której mógłbym się najwyżej przyczepić. Co nie znaczy, że poluję na ucięte palce (sam popełniam podobne błędy)
Pozdro Beef ! :-B

mecius  Dołączył: 01 Sie 2008
bEEf napisał/a:
Przestańcie, please. Naprawdę to tak wam przeszkadza? Sorry, ale takie typowo internetowo-galeriowe smucenie. Przecież to wszystko zależy od kadru - czasem razi, czasem nie. Nie polujcie na te palce, patrzcie na zdjęcia.

temu Panu należy się :-B ;-)

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
bEEf, wytłumacz mi proszę z którego miejsca mojej wypowiedzi, która brzmiała:
sculptor napisał/a:
Podoba mi się bardzo. Oprócz obciętych końcówek palców nie miałbym się do czego przyczepić.
wywnioskowałeś, że poluje na ucięte palce? No sorry, generalnie uznaje się to za błąd i tyle. Tutaj uważam, że to nie pasuje, dlatego to napisałem. Pierwszego członu zdania już nie zauważyłeś, że bardzo mi się podoba. Ja popełniam ten błąd stosunkowo często dlatego zwracam na niego uwagę. Poza tym odnoszę wrażenie, że jakby o palcach napisał ktoś z większą renomą "oceniacza" to byś się nie czepiał bezsensownie, bo naprawdę nie widzę sensu twojej wypowiedzi. Albo oceniamy zdjęcia w wątku albo oceniamy oceny... Z mojej strony EOT.

Skocz do: