Żeby było śmieszniej wyraz "szlak" też wzięliśmy z niemieckiego (dokładniej średnio-wysoko-niemieckiego, czyli dość dawno temu do nas przyszedł)tatsuo_ki napisał/a:zeby zamknac wywody jezykowe, dorzuce jeszcze od siebie, ze szlag w narzeczu slaskim, jak i w ogole w j. polskim wzial sie wprost z j. niemieckiego,
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
5d +cały kontener szkła
Jarek Dabrowski napisał/a:Może niech jurekg poprosi milo, żeby wstawił skan dowodu nadania na naszą-klasę?mygosia napisał/a:Na naszej klasie rowniez wklejal zdjecia
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
perl napisał/a:Jarek Dabrowski napisał/a:Może niech jurekg poprosi milo, żeby wstawił skan dowodu nadania na naszą-klasę?mygosia napisał/a:Na naszej klasie rowniez wklejal zdjecia
Obrazek
Sorry, nie moglem wytrzymac.
A może "sie powstrzymac" ?
5d +cały kontener szkła
Nie wiem czy mam prawo sie wypowiadac tutaj o tym, ale została zacytowana moja wypowiedz więc coś tam skrobnę.jurekg napisał/a:Zamiast (............) doradźcie lepiej, czy mam jakieś (.......) możliwości odzyskania swoich bądź co bądź -dokumentów.
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
5d +cały kontener szkła