mayar  Dołączył: 29 Maj 2008
[mayar] Mam K10D i nie zawaham się go użyć :)
Witam Wszystkich serdecznie :),

zapraszam do oglądania i oceniania moich fotografii.

Proszę nie oczekiwać, że od początku do końca będzie to spójna galeria. Jej wyraźną cechą będzie różnorodność. Dlatego proszę do każdej fotografii podchodzić indywidualnie, choć nie wykluczam zamieszczania jakichś serii.

Będę się starał aktualizować ten wątek raz na tydzień, ale wyjdzie pewnie jak zwykle ;)

Na początek ujęcie z wczoraj:

1.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
mayar, szkoda, że nie pada i nie ma włączonych długich, które odbijałyby się w deszczu skaczącym po asfalcie i lekkiej mgiełce przy drodze.. Ale jest pomysł, a to już coś ;-)

Myślisz podobnie jak ja. Też chciałem, żeby w tym ujęciu był deszcz odpowiednio podświetlony, ale nie byliśmy do tego dostatecznie przygotowani. Dzięki za komentarz!

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Trzeba wozić konewkę :mrgreen:

jungli
[Usunięty]
mayar,

Jeszcze powiedz, ze to twoja laska byla:)

no fajne

plwk,
konewka się przedziurawiła (sama oczywiście) na ostatniej imprezie ;)

jungli,
laska była pożyczona - laska kaskaderska :]

dybon  Dołączył: 05 Gru 2007
MKII za bardzo nie ucierpiał?

BartekKw  Dołączył: 12 Gru 2008
ciekawe to zdjecie i jak na moje oko dobra obrobka. Troche razi brak kompletnych rak u dziewczyny i generalnie kadr jest dosc ciasny

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
No ale jak? Tą kadyszką z tytułu wątku jak zatłukł? czy jak. Samochód cały, śladów hamowania nie ma... (wiem, ABS pewnie ;-) ) Ona jakaś nie uszkodzona...
Pomysł był, technicznie widać, że dajesz radę, model gra dobrze, ale jakoś nie kupuję tego jako całości.
A opowiesz nam jak to świciłeś?

jiro  Dołączył: 15 Lis 2008
ladnie zasloniety znaczek samochodu... zeby reklamy nie robic ;-)

BartekKw,

dzięki za komentarz. Kadr specjalnie ciasny, taki miałem zamysł i co się z tym wiąże uznałem, że denatce całe ręce nie będą potrzebne :).
Tak swoją drogą zauważyłem, że oceniając fotografie trzymacie się tutaj bardzo sztywno pewnych reguł, jak np.: uwaga na kończyny (to słychać właśnie najczęściej), trójpodział itd. Z kolei przeglądając albumy znanych i mniej znanych, można dostrzec jak często te zasady są łamane, a efekty świetne.

Arti,

widzę, że jako jedyny dobrze odczytałeś fotografię i przedstawioną na niej historię. A dokładnie to było tak: facetowi na jezdnię wyskoczyła kobieta, ten zaczął gwałtownie hamować, wiadomo - zadziałał ABS - w końcu to MKII, jak zauważył dybon. Niestety kierowca miał otwarte okno i przez chwilę jechał bokiem (ABS się jednak nie spisał) i kiedy samochód znajdował się w ostatniej fazie hamowania przez okno wyleciał K10D znajdujący się na siedzeniu i oczywiście trafił kobietę. Nie muszę już tego dodawać, ale facet źle zniósł fakt, że urwał mu się pasek przy aparacie.
:)
Mimo, że "nie kupujesz tego jako całości", to powiem Ci jak świeciłem - bo jak wspomniałem wyżej, jako jedyny rozgryzłeś tą scenkę :). Z prawej parasolka odbijająca, z lewej rozpraszająca.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
mayar napisał/a:
Niestety kierowca miał otwarte okno i przez chwilę jechał bokiem (ABS się jednak nie spisał) i kiedy samochód znajdował się w ostatniej fazie hamowania przez okno wyleciał K10D znajdujący się na siedzeniu i oczywiście trafił kobietę. Nie muszę już tego dodawać, ale facet źle zniósł fakt, że urwał mu się pasek przy aparacie.

O! i jakby jednak była dziura w przedniej szybie, a aparat leżał koło dziewczyny to bym kupił. ;-) Ta historia mi się podoba.

Minął tydzień, pora na następną fotografię.

2. Brytwanna

pepek  Dołączył: 19 Lip 2006
2 - "nie wiem, co artysta miał na myśli". Może "to coś" powinno być w centralnym kadrze? Do mnie to nie trafia, nie ta stylistyka. Gdyby w tej brytwannie była jakaś modelka, to wtedy tak...

Parę ujęć z Baszta Jazz Festiwal 2009 w Czchowie.

Jestem ostatnio pokłócony z AF ;), więc korzystam ze szkieł Pentax-A oraz matówki z klinem i mikrorastrem.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

White  Dołączył: 31 Paź 2008
9 fajna mz, tylko przepała można by osłabić

number2express  Dołączył: 10 Paź 2007
dwójka jest bomba! świetnie spisałaby się w dyptyku z fotografią jakiejś strasznie perwersyjnej baby.

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
9 fajna :-)

number2express napisał/a:
dwójka jest bomba! świetnie spisałaby się w dyptyku z fotografią jakiejś strasznie perwersyjnej baby.

:) pomysł mi się podoba. Załatw tylko taką babę i możemy łączyć :D

[ Dodano: 2009-10-18, 17:37 ]
Tytuł wątku już jest nieaktualny. Miesiąc temu z pewnych względów zmieniłem system na Nikona.

Na pożegnanie wklejam fotkę z wczorajszego zabawnego wieczoru:

Skocz do: