DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
Miód! :lol:

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Balans bieli faktycznie lekko do poprawki. Ale to co następnym razem uważam, że należałoby poprawić najbardziej to przygotowanie modelki,czyt. bałagan we włosach oraz kadrowanie. Sporo tej przestrzeni ponad jak i z lewej strony, która w mojej ocenie nijak się komponuje z całością.

Młodsza Gonia  Dołączyła: 25 Sie 2008
Ehh... Te włosy ;-) Chorzów + dworzec widmo + brak luster + lenistwo modelki = najbardziej nieplanowana [czyt. nieprzygotowana] sesja podczas oczekiwania na pociąg :mrgreen:

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
Często sama uroda daje 80% wartości zdjęcia! :-D

Mitch  Dołączył: 18 Mar 2009
kulten dziękuję za komentarz, obróbka jest lekko do nadrobienia, balans lekko do poprawienia, ale wydaje mi się że z tym nieprzygotowaniem modelki troszeczkę przesadziłeś mimo wszystko :) anyways :-B

2.

3.

prawie prosto z puszki. tylko podstawowe korekty rozmiaru/kontrastu itp...

MichalR
[Usunięty]
portrety mi sie podobaja, glownie za sprawa dobrego swiatla i umiejetnosci wykorzystania tegoz.

pozdrawiam

4

5

nie no odświeżam, bo jednak chcę opinię o tych zdjęciach. nie wierzę, że już drugie 2 zdjęcia z rzędu przechodzą bokiem bez echa...

ps. nawet bardzo słabe komentujecie, też bym tak chciał :P

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
Na 4 dużo za dużo przeszkadzających rzeczy w tle (rowery, inni ludzie)
Mnie street nie pociąga, więc mi się nie podoba. W ogóle do mnie nie trafia. Szału nie ma.
5 - tu jest znacznie ciekawiej. Podoba mi się efekt, pewnie znajdą się tacy, którym bedzie przeszkadzać jasność tych chmur, ale mi się efekt podoba. To tyle z mojej strony.

dziękuję Ci za komentarz, bardzo się cieszę, że cokolwiek napisałeś :)

na 4 efekt jest zamierzony, mnogość i różnorodność tematów w cieniu jest moim kontrastem do miejsca "nasłonecznionego". czy aby na pewno to przeszkadza, czy przeszkadza "bo powinno przeszkadzać" ?

Mrówka  Dołączyła: 28 Lip 2008
5. Fajne to jest, fajne.

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
Mitch napisał/a:
czy aby na pewno to przeszkadza, czy przeszkadza "bo powinno przeszkadzać"

Jak pisze, że mi się nie podoba, to znaczy, że przeszkadza. :) Ale to tylko moje subiektywne odczucia. Wiadomo różnimy się, każdy inaczej postrzega świat. :) Czekam na więcej zdjęć w stylu 5 ;) Pozdrawiam :-B !

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
A mnie się podoba 2-ka, zupełnie nie wiem dlaczego :-)

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
Mitch napisał/a:
nie wierzę, że już drugie 2 zdjęcia z rzędu przechodzą bokiem bez echa...

niestety czasem tak tutaj bywa

nie portretowo to nie wiem co pisac
5 dobre, na chmurce przepal albo i nie co pewnie wiesz. Mam takie wrazenie jedna chmura zrobila sie niebieska. Nie wiem czy cos w PS robilem i tak wyszlo czy mi sie wydaje
4.Tez ludzie maja pomysly na lansowanie sie heh. Ktos im zrobi fote i pozniej na forach ich ogladaja ;-) Chyba troche za mocno nasycone kolory.

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
Janusz Gdula napisał/a:
Mnie street nie pociąga, więc mi się nie podoba. W ogóle do mnie nie trafia. Szału nie ma.
Mi 4 też sie nie podoba a do streeta nie chcę cie nawracać ale może po prostu naoglądałeś się słabych zdjęć, ulicznych pstryków, które nic nie mówią zamiast dobrych fotografii?

Mitch, piąteczka fajna jest :-)

hehe w pierwszej wersji miało to być zdjęcie nie do oceny (4) bo wiem, że jest technicznie słabym pstrykiem, takie rozluźnienie atmosfery :)

zależy mi na zdaniu o tym kranie z 2

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Motyw na 4.wart klapnięcia lustrem ale tak jak kilka osób wyżej uważam,że za dużo wszystkiego(bałagan w kadrze).Jak tematem zdjęcia ma być"zbieram na krem z filtrem"to mz.rowery i inni ludkowie nie powinni znajdować się w kadrze.
kefa napisał/a:
ale może po prostu naoglądałeś się słabych zdjęć
Też mi się tak wydaje i stąd takie Twoje tłumaczenie,że przeszkadza "bo powinno przeszkadzać".Moim zdaniem odbiór i temat zdjęcia powinien być jasny i czytelny.5.Bardzo mi się podoba,w zasadzie to chyba nie ma się czego przyczepić(no może minimalnego przepału w chmurkach). :-) Mitch,w tym kranie na 2.to ja nie widzę nic szczególnego.Nie znajduję wytłumaczenia dla przechyłu tej umywalki.Taki sobie zwyczajny zlew,z jednej strony ciemność z drugiej jasno.Powiem krótko:jestem na nie.Kombinuj dalej może coś podejdzie. ;-)

wojtek_c  Dołączył: 28 Lut 2008
1 - fajnie wyszło, choć spora w tym zasługa modelki ;-)
2 - baaaardzo mi się podoba.... ma klimat.... Chyba najfajniejsze z pokazanych. Światło gra, lubię taką "monochromatyczność", oszczędność barw....
3 - IMHO takie sobie
4 - śmiszne jako dowcip, takie sobie jako zdjęcie
5 - przyjemne, fajnie się patrzy na taką architekturę

Skocz do: