aleksanderp  Dołączył: 21 Maj 2008
Spinacz Spina
W blogu Spinacz Spina, Spinacz gromadzi ciekawe zdjęcia polskich foto-blogerów. Zbiór będzie próbą przyjrzenia się działalności polskiej „blogo-foto-sfery” oraz będzie pełnił rolę podsumowania dotychczasowych działań fotograficznych, których głównym a czasami jedynym miejscem publikacji jest Internet

spinacz spina

Przypominam, że możesz nadesłać swoją blogową propozycję na adres spinaczspina@gmail.com

S.Spina

ryve  Dołączył: 14 Wrz 2006
ja tam się nie znam, ale jak przeczytałem to:
Cytat
Wydaje się, że istnieje potrzeba zgromadzenia najwartościowszych fotografii i spięcia ich w zestaw podkreślając indywidualne style twórców.

to doszedłem do wniosku, że autor ma rację. ale kiedy przejrzałem zdjęcia, to doszedłem do wniosku, że ta potrzeba w dalszym ciągu istnieje a zdjęcia na spinaczu jakoś mnie nie zachwycają (czy to na prawdę najwartościowsze foty bloggerów?). raptem kilka.
ale powtarzam: ja się nie znam, ja tylko czasami jakieś foty do szuflady robię, więc co najwyżej wiem, jak się aparatem posługiwać. a i to nie w pełni.

shap  Dołączył: 06 Kwi 2007
ryve napisał/a:
... zdjęcia na spinaczu jakoś mnie nie zachwycają (czy to na prawdę najwartościowsze foty bloggerów?).

ja też się nie znam, ale wg mnie większość zdjęć słabe... ;-(

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
shap napisał/a:
ale wg mnie zdjęcia słabe
Wszystkie?

shap  Dołączył: 06 Kwi 2007
jorge.martinez napisał/a:
shap napisał/a:
ale wg mnie zdjęcia słabe
Wszystkie?

poprawiłem, jak znalazłem zdjęcia alkosa ;-)

MvA  Dołączył: 29 Kwi 2006
shap napisał/a:

o rany...

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
shap napisał/a:

E szkoda, to by się może dyskusja ostra wywiązała, a tak... :-P

A co do spinacza... Inicjatywa OK, ale forma chyba powinna być jakaś inna taka. Postać blogowa ma niestety ograniczenia.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
To jest na razie kolekcja. Co z tym bedzie dalej to sie okaze. Pamietajmy, ze to nie jest autorska prezentacja. Inicjatorzy projektu kieruja sie swoimi gustami, estetyka i zamyslem. Moim zdaniem jest tam pare naprawde dobrych zdjec i wiekszosc znanych mi dobrych fotoblogerow. Zaznaczam, ze ktos kto robi ladne zdjecia i przy okazji wrzuca je na bloga nie staje sie jeszcze fotoblogerem. Wydaje mi sie, ze Spinasz szuka spojnego przekazu, gdzie prezentacja na blogu sama w sobie jest juz jakims srodkiem wyrazu.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
O! Nawet reportezy gazety na forum Pentaksa zagladaja ;-)

Ja uwazam, ze wybor jest bardzo dobry, masa roznych, ciekawych dla mnie spojrzen.

ryve  Dołączył: 14 Wrz 2006
dan napisał/a:
masa roznych, ciekawych dla mnie spojrzen

z tym się zgodzę. ale jednak na chwilę obecną nie ciągnie mnie do poszukiwania gdzie tam jest link do rss'a. zdecydowanie bardziej wolę efekty działalności paru forumowiczów. a to takiego jednego, co to biega z aparatem po mieście świętej wierzy, a to takiego, co informuje o tym, jak wygląda warszawa, a to takiego jednego, który ostatnio długo kazał czekać na zdjęcie (dla odmiany gwiazdy widać na nim a nie ludzi lub trójmiejskie klimaty).

spinacz to bardzo fajny pomysł. ale go nie zasubskrybuję. jeszcze nie teraz.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
dan napisał/a:
Ja uwazam, ze wybor jest bardzo dobry, masa roznych, ciekawych dla mnie spojrzen.

ditto :-)

MvA  Dołączył: 29 Kwi 2006
nie aspiruje spinacz do wyznaczania standadow, jest totalnie subiektywny, ale poki co ciekawy. wiecej takich inicjatyw by sie przydalo. sam jeden bidny spinacz nie podola ogromowi dobrej fotografii w internecie. na poczatek sferze mniej lub bardziej polskiej.

Skocz do: