Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
FashionWeek Polska
Od zakończenia FashionWeek minęły już co prawda dwa tygodnie, ale były to dla mnie bardzo pracowite tygodnie, więc piszę dopiero teraz.

Przez dwa dni odbywała się Aleja Projektantów. Świetnie przygotowane wybiegi, dzięki naszemu forumowemu koledze Polarowi. Światło było tak dobre, że nawet taki ślimak jak DFA100/2.8 z K10d wyrabiał się bezproblemowo i ani razu nie pogubił się przelatując całą skalę ostrości, jak to ma w zwyczaju. (Tu przepraszam wszystkie ślimaki, bo są zdecydowanie szybsze od AFa w tym obiektywie).
> Tutaj < zdjęcia z Alei Projektantów. Ciekawe która kolekcja spodoba się Wam najbardziej?

Jeden dzień trwała Złota Nitka ze specjalnym pokazem Prady > Tutaj <
Niektóre kolekcje młodych projektantów były nawet całkiem fajne.

Kolejnego dnia, tym razem w Białej Fabryce, odbyła się Gala Dyplomowa ASP. Biała Fabryka i skansen koło niej, świetnie odrestaurowane, natomiast sam pokaz, technicznie był najgorzej przygotowanym pokazem, na jakim kiedykolwiek byłem. Nie mam pojęcia kto był odpowiedzialny, za organizację, ale robił to chyba pierwszy raz w życiu. Na wprost wybiegu umieszczono lożę honorową, a dopiero za nią miejsca dla prasy. Naprawdę trzeba było się nieźle nagimnastykować, żeby w obiektywach nie mieć łysin oficjeli. Na szczęście jakoś udało mi się zrobić całkiem fajne zdjęcia, ale jeszcze nie wrzuciłem do netu.

Ostatni dzień, podobnie jak otwarcie, odbywał się w Andelsie. W sali balowej zrobili porządny wybieg „na pudle”. Był pokaz mody recyclingowej, a następnie w Pałacu Poznańskiego, koncert Michała Urbaniaka, zamykający Fashion Week Poland. Na koncercie gościnnie wystąpiła Tatiana Okupnik. > Tutaj <

Każdego dnia, po pokazach, czyli zwykle koło północy, były afterparty w klubach. Trochę zdjęć porobiłem, ale niewiele z nich da się zamieścić przed godziną 23. Jedno z nielicznych, porządniejszych:

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Pentagram, nie załatwiłbyś tej pierwszej sukienki?
Jest cudna :-D

Iza, też mi się podoba. Jaroszewska trafiła w mój gust. A jak będziesz chciała na serio, to sprawdzę jak będę w Wawce i dam Ci znać.

Niestety nie sądzę, żeby było mnie stać :-(
Jakbym miała więcej czasu, to bym sobie uszyła taką :-D

Agata Wojtkiewicz fajne kiecki pokazała. Śpiechowicz mnie rozczarowała, bo jej kolekcja jakoś nic specjalnego nie wnosi. Giebułtowski biżuterią też nie rzucił na kolana.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Pentagram napisał/a:
niewiele z nich da się zamieścić przed godziną 23.
Ależ chętnie poczekamy do 23-ej :evilsmile:

Ta recyclingowa kreacja przypomina stare czasy. Kiedyś też sznurka do snopowiązałki brakowało. Tutaj szpulka, młodej projektantce, przedwcześnie się skończyła. ;-)

Pewnie zaczęła od kapelusza i na resztę już nie starczyło. :mrgreen:

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
I bardzo dobrze, że zabrakło ;-)

screwdriver  Dołączył: 22 Mar 2007
Pentagram napisał/a:
Tutaj szpulka, młodej projektantce, przedwcześnie się skończyła.
Jakby trzeba dorobić jakiś fragment, to ja chętnie pomogę ;-) Oczywiście doróbka będzie wysokiej klasy i będzie wymagało wieeeeelu przymiarek ;-)

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
Ta pierwsza sukienka jest bardzo fajna, ale... zdecydowanie wolę modę recyclingową :mrgreen:

Ja jednak wolę te klasyczne. Taka:

albo ta:

Ta też jest bardzo przyjemna:

Pentagram, widzę, że podoba nam się to samo. Druga najbardziej mi podchodzi z tych trzech.

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
Obejrzałem sobie te kreacje i najbardziej podobają mi się Natalii Jaroszewskiej - bardzo zmysłowe :-)

Dzięki Pentagram za fajne zdjęcia :-B

Natalka w tym sezonie jest bezkonkurencyjna.

Nusydnas  Dołączyła: 21 Sty 2008
Świetne zdjęcia, do tej pory obejrzałam tylko fotorelację mojej redaktor prowadzącej, ale chyba nie stała tak blisko jak Ty ;) Może w przyszłym roku ja dostanę akredytację, ach :)

Nusydnas, a dla jakiego wydawnictwa pracujesz?

Nusydnas  Dołączyła: 21 Sty 2008
Na razie jestem stażystką w dziale mody takiego śmiesznego portalu, netbird.pl. To taka pisowska odpowiedź na gazetę.pl, ale całe szczęście moda jeszcze nie jest upolityczniona ;)

pxm  Dołączył: 17 Paź 2006
Bardzo fajne zdjęcia :)
A co do kolekcji to oczywiście najbardziej mi się podoba ta moda recyclingowa ;)

Czy wybiera się ktoś na Warsaw Fashion Street?

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
piekne piersi....
sukienka ze zdjecia nr 1 - wspaniala
Pentagram napisał/a:
Czy wybiera się ktoś na Warsaw Fashion Street?
kiedy i gdie ta impreza?

Skocz do: