Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
zenza napisał/a:Witam!
Może mi ktoś coś zasugerować. Mianowicie chodzi o ustawienie przysłony na poz.w (ob.80-320) "A" Jak tak ustawię na pierścieniu, to wcale nie działa ustawienie z korpusu, czy coś źle robię? usin aperture ring mam na 2. Może jest zepsuty
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Jarek Dabrowski napisał/a:Na pewno masz w korpusie Av ustawione?
SuperA, K10D, 67II, MC: 24, SMC: 50, 90, 135, 35-105, 18-55
http://marcinkosciolek.com
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
costa napisał/a:Jarek Dabrowski napisał/a:Na pewno masz w korpusie Av ustawione?
Nie rozumiem... Skoro na obiektywie ustawiamy "A", to z myślą o preselekcji czasu lub dla trybu "Program". Czyli wtedy w body ustawiamy odpowiednio "Tv" i "Auto/Program", a nie "Av".
Tak?
dialer napisał/a:rozumiem że ustawiając przesłone pierścieniem aparat przełącza się w tryb Av
dialer napisał/a:W moim SMC-A 50/1.7 po wybraniu przesłony na obiektywie, na wyświetlaczu miga "Av --" jaka może być tego przyczyna ? uszkodzony obiektyw? czy to jakieś ustawienia?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
argawen napisał/a:dialer napisał/a:
rozumiem że ustawiając przesłone pierścieniem aparat przełącza się w tryb Av
Nie, musi być ustawiony tryb w body na AV.
argawen napisał/a:Przyciśnij na moment guzik korekcji ekspozycji, to aparat sam sobie dobierze czas
"Living is easy with eyes closed"
sołtys napisał/a:argawen napisał/a:dialer napisał/a:
rozumiem że ustawiając przesłone pierścieniem aparat przełącza się w tryb Av
Nie, musi być ustawiony tryb w body na AV.
A nie M czasem?? Jak ustawiam pierścień przesłony na inną pozycję niż A to na korpusie ustawiam tryb M.
argawen napisał/a:Przyciśnij na moment guzik korekcji ekspozycji, to aparat sam sobie dobierze czas
A czasem nie chodzi o guzik blokady ekspozycji a nie korekcji?? Jak wciskam guzik korekcji to się nic nie dzieje w trybie M
dialer napisał/a:Czy Ds tak nie potrafi??
sołtys napisał/a:A nie M czasem??
sołtys napisał/a:A czasem nie chodzi o guzik blokady ekspozycji a nie korekcji??
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki