folab  Dołączył: 31 Sty 2007
Na tym zakończmy temat ,mniej szumu mniej detali i na odwrót .

moje te po prawej

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
folab, nie widzę różnicy w ilości detali, raczej w ilości szumu i stopniu wyostrzenia... :roll:
Może jeszcze powiesz, dlaczego zamiast pokazać cropy 1:1 pokazujesz różnie przeskalowane zdjęcia?... :evilsmile:

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
folab napisał/a:
jaad75 ,nawet wyszło Ci to odszumianie jednak straciłeś sporo szczgłów do tego co ja uzyskałem decydując się na pozostawienie szumu monochromatycznego,czyli właściwie nie zrobiłeś nic co miało by praktyczne znaczenie
folab napisał/a:
Czyli jak mówiłem na początku nie da sie odszumic foty z k20 do poziomu d300.

ja tam się nie znam, ale poproszę kolegę jaad75, o tutorial w osobnym, stosownym dziale. Obróbka jaką zaprezentował na zdjęciu z piłeczką i lampką nocną jak dla mnie jest naprawdę znakomita. No ale to tylko moje zdanie.
jaad75, :-B

Co do K7 (by nie odbiegać od tematu) - liczę na szybkie i rzetelne recenzje...

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
no cóż, ale to chyba nie jedyny taki grip
podobnie wyglądają gripy od d700 czy a900
C 5d ma grip zlewający się z aparatem, ale wygląda na tak płytkiego jak D-BG2

Sabiego  Dołączył: 19 Gru 2008
folab napisał/a:
Proszę bardzo, D300 po prawej więcej detali we włosach i sporo mniejszy szum (iso3200). Naprawdę chciał bym abyście mieli racje ponieważ "klamka zapadła" kupuje K7 zaraz po wejściu do sprzedaży ,jednak od poziomu szumu bardziej mnie interesuje skutecznośc AF,robie foty K100D i krew mnie zalewa kiedy widze jak nie daje na szerokim kącie,wszytko mu jedno czy pokaże mu obiekt odległy o dwa czy o pięc metrów ustawi raz i nie chce zmienic ,muszę ewidentnie prze ostrzyc i powtórnie pokazac mu cel aby zaskoczył,ale K7 czy K20d to wyższa liga pod względem ,mam nadzieję. :-P

[url=http://img3.imageban...acr.jpg]Obrazek[/URL]

bardzo dobre zachowanie detalów, czym odszumiałeś ?

folab  Dołączył: 31 Sty 2007
NoisewarePro ,lepszego nie znalazłem,ale i to nie umiejetnie z niego korzystałem ,można trochę lepiej.

Skocz do: