VsdeR  Dołączył: 23 Kwi 2009
[VsdeR]Pierwsze pstryki
Witam

Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem k100ds.
Postanowiłem podzielić się swoimi pierwszymi zdjęciami. Czekam na konstruktywną krytyke, co należało by poprawić, co zmienić, czego nierobić itp. Po prostu wszystko co może mi pomóc zacząć robić zdjęcia a nie przypadkowe pstryki;]

Ostrzegam że moje doświadczenia z fotorafią zanim zakupiłem kasetke kończyły się na zdjęciach z komórki;] Nie posiadałem nawet kompaktu.
1.

2.

3.

4.

kinek  Dołączył: 14 Paź 2008
witam kolega;)
wiec tak:
1. za duzo gory
4. do nocnych zdjec to jednak statyw i dlugie czasy:)
na 2 i 3 to ja sie zbytnio nie znam, tez mam nieduzo doswiadczenia:)
pozdrawiam

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Z zamieszczonych to najbardziej mi podchodzi 3.Przyjemna dróżka w lesie.1.Zbyt centralnie kadrowana i za dużo "góry".2 i 4 nie podobają mi się.Trenuj dalej,przeglądaj i komentuj posty na forum(z tego też można dużo się nauczyć).

hase  Dołączył: 10 Sie 2008
No dokładnie, jedynka dużo lepiej by wyglądała jakby góry było mniej a zmieściłbyś całe ręce w kadrze. # ok, choć mogłeś ciut w lewo przesunąć.

Dzieki za odpowiedzi.

kinek napisał/a:

4. do nocnych zdjec to jednak statyw i dlugie czasy:)

No to było ze statywem 3s naświetlania, ale faktycznie czegoś zabrakło;]

A co do portretu to się zgodzę kadr mógłby być lepszy

Yojimbo666  Dołączył: 10 Kwi 2009
Mi najbardziej pasuje 2-ka. Dlatego że symetrycznie się ułożyły szyje ale kadrowałbym dużo dużo ciaśniej - tak żeby nie było widać brzegu i palików w tle. Albo nawet same szyje i głowy tylko :-P

No to kolejne próby...

5.

6.

7.

Wiem że to ni nadzwyczajnego, cierpię na brak czasu żeby z dnia na dzień coraz lepsze zdjęcia robić;]

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
Spokojnie, ciężko coś więcej powiedzieć na temat tych zdjęć. Nie spiesz się z pokazywaniem nowych. Raczej stawiaj na jakość a nie na ilość. A z tych ostatnich to jedynie 6, reszta słaba.

renko  Dołączył: 25 Maj 2008
Cytat
Wiem że to ni nadzwyczajnego, cierpię na brak czasu żeby z dnia na dzień coraz lepsze zdjęcia robić;]

Jednej rzeczy chyba nigdy nie pojmę... Skoro sam autor uważa, że zdjęcia nie są godne uwagi, to jaki jest cel pokazywania ich innym?

Skocz do: