Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
A mi się właśnie skończył trial Lightrooma i postanowiłem przetestować inne programy. Zapuściłem DxO i Capture One:
DxO, w miarę intuicyjny, wygodny, świetne symulacje baaardzo wielu klisz, dużo lepsze niż w Photoscape, i w zasadzie często wystarczy poprawić ekspozycję (jesli trzeba) i zapuścić jakąś kliszę i zdjęcie gotowe.

Capture one mnie zawiódł, monochromatyczne niezbyt intuicyjne ikonki, chaos, podstawowe funkcje poukrywane pod dziwnymi nazwami (ekspozycja kontrast itp pod całkiem mylącą zakładką), a do dzisiaj nie doszedłem jeszcze jak w tym programie w ogóle zapisać plik. :roll:
No i coś co już zupełnie ten program dyskwalifikuje to hud po prawej stronie zdjęcia zamiast po lewej (jak w macu?)

Tomaszttr  Dołączył: 23 Lut 2007
Eldred napisał/a:
monochromatyczne niezbyt intuicyjne ikonki, chaos, podstawowe funkcje poukrywane pod dziwnymi nazwami (ekspozycja kontrast itp pod całkiem mylącą zakładką), a do dzisiaj nie doszedłem jeszcze jak w tym programie w ogóle zapisać plik.
No i coś co już zupełnie ten program dyskwalifikuje to hud po prawej stronie zdjęcia zamiast po lewej (jak w macu?)

A dla mnie odwrotnie - genialny program. Naprawdę nie wiem jak możesz mieć problem z zapisem plików w C1 :shock:

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Tomaszttr, jakiś tępy jestem chyba, proszę oświeć mnie gdzie tam jest zapis jpg? :->

Tomaszttr  Dołączył: 23 Lut 2007
Eldred napisał/a:
jakiś tępy jestem chyba

Nie dramatyzuj ;-)

Sekcja Output - taka ikonka - kółko zębate (rząd ikonek, od lewej zaczynając jest Library, Capture, Output jest przedostatnia)
Tam określasz parametry pliku wynikowego.

oldskool  Dołączył: 17 Lip 2008
Witam, zapisując jpeg w Capture One, program wycina mi info o obiektywie jakim było robione zdjęcie. Nie mogę później oczytać tych danych ani w Pentax Photo Browserze ani w PhotoMe. Czy jest jakiś sposób, żeby tego uniknąć?

Skocz do: