gin z tonikiem  Dołączył: 17 Paź 2007
folab napisał/a:
ale takie informacje że dobre zoomy nie ustepują stałoogniskowym powodują moją niepewnośc co do podjętej decyzji.

Kupuj,kupuj. Co się martwisz. W dzisiejszych, niepewnych czasach to na pewno dobra lokata kapitału :-P .

Z tymi "powalającymi" różnicami pomiędzy aparatami i obiektywami, to naprawdę bywa róznie... Byłem ostatnio u znajomego, który pokazywał mi komunię robioną równocześnie Canonem 5d z jakąś L-ką (chyba 24-70/2.8) i Canonem 30d z 17-85 (4-5.6). Raczej ciężko było odróżnić co jest z czego...

Crow  Dołączył: 08 Paź 2008
U nas 2999zł a na pentaxwebstore $649.95 - dzisiejszy kurs 3,21zł co daje ~2087zł
http://www.pentaxwebstore.com/detail/PTX+21800
:-/

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Policz jeszcze prowizje dla zlodziejskich podatkow etc

Pojawił się test: KLIK

[ Dodano: 2009-06-25, 12:28 ]
No to już jakaś parodia... Napisałem do Cyfrowe zapytanie o dostępność i:

Cytat
Obiektyw taki możemy sprowadzić pod zamówienie w ciągu około 21 dni roboczych

:-/

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Crow, masz ładny poemat w stopce :lol: Posiadamy chyba podobną "optykę" niestety.

Ice  Dołączył: 25 Sie 2007
Jeszcze żeby to miało światło 2.8...
Kto to kupi?

kaczor  Dołączył: 04 Lut 2008
Ice napisał/a:
Kto to kupi?

Ktoś, kto chce mieć mały i poręczny szeroki kąt i nie lubi zoomów. Poza tym limited w nazwie zapewnia bardzo dobrą jakość zdjęć oraz świetne wykonanie ;-) .

a_czacha napisał/a:
Crow, masz ładny poemat w stopce :lol: Posiadamy chyba podobną "optykę" niestety.

Dzięki. A jakie masz światło :mrgreen: :?:

Ice napisał/a:
Jeszcze żeby to miało światło 2.8...
Kto to kupi?

Ja.

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Jedno oko 1.5, drugie 2.5 na minusie. I latają różne farfocle w środku. Ale lekarz kazał nie brać do głowy. To nie biorę :mrgreen:
Co do obiektywu, to ponieważ jakoś nie udało mi się z Takumarem 15mm, to może ten Limited, kto wie?
Tamto historyczne szkło to nie byle co było, pierwszy taki obiektyw z przednią asferyczną soczewką. Ciekawe, czy ten też nas zachwyci.

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Zrobiliby Pentax 10 mm/F 3.5 Ltd za maks. 2300 zł i Sigmie obroty by spadły :-) .

Skocz do: