shap  Dołączył: 06 Kwi 2007
Jak rozebrać zasilacz notebooka?
Kabelek mi się złamał tuż przy zasilaczu. Oczywiście zasilacz jest nierozbieralny. Ma ktoś jakieś pomysły jak ŁADNIE otworzyć taki zasilacz?

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
Dłuto i młotek ? Pilarka tarczowa? ;-)

michal5150  Dołączył: 17 Sie 2007
Ładnie to chyba niemożliwe. Trzeba przeciąć wzdłuż zgrzewu, brzeszczotem albo nożykiem do tapet. Potem skleić, albo taśmą, albo wrzucić w koszulkę termokurczliwą, jeżeli uda ci się kupić odpowiednio dużą.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Jedyna możliwość, to rozciąć.

mishieck  Dołączył: 16 Paź 2008
Na allegro kupisz zasilacz za 20-40 zł. JA próbowałem swojego rozebrać, ale mimo masakry obudowy nie przyniosło to efektów...

powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
Często zdarza się też, że całość jest zalana jakąś masą i żeby dostać się do częśći trzeba toto wydłubać. Tak jak przedmówcy, szkoda zachodu. Lepiej kupić nowy.Pzdr.

user  Dołączył: 27 Mar 2008
jak zasilacz hp i na gwarancji jeszcze to dzwon niech Ci nowy przysla..
mi juz chyba z 6 razy wymieniali..

user napisał/a:
jak zasilacz hp i na gwarancji jeszcze to dzwon niech Ci nowy przysla..
mi juz chyba z 6 razy wymieniali..

Wysyłałeś cały notebook, czy sam zasilacz...?

kiedys trzeba bylo wyslac zasilacz a ostatnia wymiana polegala na tym, ze dzwonisz do nich i oni przysylaja zasilacz a pozniej kurierem trzeba odeslac zepsuty.. oczywiscie wszystko na koszt hp..

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Na pewno nierozbieralny? Wszystkie naklejki zdrapane? Jak masz odwagę to mocne "uderzenie serwisowe" daje dobre efekty. ;-) Serio. Wiele rzeczy ma po prostu dobre zatrzaski. No ale jak jest zalany (w co wątpie) albo sklejony to będzie ciężko.

user napisał/a:
kiedys trzeba bylo wyslac zasilacz a ostatnia wymiana polegala na tym, ze dzwonisz do nich i oni przysylaja zasilacz a pozniej kurierem trzeba odeslac zepsuty.. oczywiscie wszystko na koszt hp..

spróbuję... ;-)

Ostatnio jakość hp pogorszyła się mocno... ;-( Kilka lat temu miałem notebooka HP i chodził do konca, później odsprzedałem znajomy i nadal chodzi ;-)

W zeszłym roku kupiłem Paviliona i już dwa razy wylądował w serwisie, teraz zasilacz...

shap napisał/a:
Ostatnio jakość hp pogorszyła się mocno... ;-( Kilka lat temu miałem notebooka HP i chodził do konca, później odsprzedałem znajomy i nadal chodzi ;-)

teraz tez zalezy jak kto trafi..
ja w swoim laptopie w ostatnim miesiacu gwarancji mialem wymieniony zasilacz, matryce, dysk i naped optyczny.. a jak powiedzialem ludziom z dzialu reklamacji ze chce nowy komputer to mi powiedzieli ze niestety ale moj sie nie kwalifikuje do wymiany..

Wymiana zasilacza od notebooka HP na gwarancji.

Potwierdza się to co pisał user, HP wymienia zasilacz na gwarancji. W moim przypadku uszkodzeniu uległ kabel - wiadomo pracuje cały czas to i złamać się może.

Po zadzwonieniu do HP (nr tel. na stronie hp.pl) odbiera Pani, która prosi o model komputera i nr seryjny... Dowiaduję się, że na akcesoria jest roczna gwarancja, a na komputer 2 lata. Mój ma już ponad rok, ale mniej niż 2 lata. Czyli teoretycznie zasilacz nie jest na gwarancji, o co proszę Panią, aby potwierdziła mi to. Pani trochę zmieszała się i prosi o kontakt z działem technicznym. Przełącza mnie i tu po powtórnym podaniu modelu i nr seryjnego Pan informuje mnie, że taki zasilacz zostanie zamówiony i dostane go do 2-3 tygodni. Stary zasilacz mam odesłać jak dostane nowy.

Cała procedura trwa trochę długo ok. 10-15 min. (nie liczę oczekiwanie na połączenie do HP i przełączenie do działu technicznego). Acha, najlepiej dzwonić rano, ja dzwoniłem punktualnie o 8,30 bo tak zaczynają pracować...

Czekam na zasilacz. ;-)

[ Dodano: 2009-07-12, 13:25 ]
Nowy zasilacz przyszedł niespełna tydzień po złożeniu reklamacji. Przyszedł z Francji ;-)

Skocz do: