fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
anugal napisał/a:Uważam, że 90zł za najparszywszy chiński wyzwalacz to stanowczo za dużo i swój zrobiłem za około 30zł. Jest to cena pary modułów radiowych (z przesyłką), pozostałe elementy miałem w szufladzie. Myślę jednak, iż koszt całości nie powinien przekroczyć 40-50zł.
Cytatświetna sprawa ja był bym chętny do wykonania takiego czegoś.
Praktica MTL 5...Samsung GX-1S
dual kit + Pancolar 50/1,8 + Jupiter 200/4 + Jupiter 85/2
doszedł K7 i Samyang 8mm
Michał K napisał/a:a nie dało by się pominąć zasilania 230V w odbiorniku? gdybym np chciał lampy w terenie używać,teraz podłączam kablem
Aparaty szczęścia nie dają...
Cytata nie dało by się pominąć zasilania 230V w odbiorniku?
doszedł K7 i Samyang 8mm
Moje Wesołe Fotografowanie w większości uskuteczniane za pomocą K10D
szopen napisał/a:odbiornik chyba nie pobiera dużo prądu, więc może by zrezygnować z transformatora. W żarówkach błyskowych układ wyzwalania zasilany jest przez rezystor+prostownik połówkowy (na jednej diodzie). Może i tu da radę (nie znam się ;))?
doszedł K7 i Samyang 8mm
Michał K napisał/a:czy będę musiał jakoś scalaki podłączyć do komputera i je programować
K200D + 18-55 AL II + Sigma 28-70 2.8-4 UC + FA 80-200 + Jupiter 37A + Metz 32CT3