powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
Upierdliwe "przecinki"
Znowu się pojawiły i doprowadzają do szału. Człowiek się czuje jakby go weszki oblazły. Co to za "robale". Wyglądają jak przecinki i tak popularnie je ludzie określają. Mają coś chyba ok. 2mm długości, ledwo je widać i wlezą wszędzie. Najgorzej jak zaczynają buszować po głowie i włażą do uszu. Kilka lat temu nie było ich z pewnością, a przynajmniej nie w takich ilościach. Wie ktoś co tyo takiego? Pzdr.

Niemy  Dołączył: 22 Cze 2008
:shock: może jakieś zdjęcie? :-/

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Takie seledynowe, skaczące?

Dla mnie to one są raczej czarne i chyba nie skaczą. wyglądają na pierwszy rzut oka jak zwykłe kreseczki o takie "-". Muszę wziąć jakąś większą lupę to sobie je dokładniej obejrzę. nie są to na pewno meszki czy słodyszki. Naprawdę wyglądają jak powyższe kreseczki, no może o połowę dłuższe.

P.S.
Właśnie jednego upolowałem i obejrzałem przy pomocy lupy zegarmistrzowskiej. Długość ok.1-1,5mm. Około 2/3 tej długości stanowi odwłok. Pozostała część to "tułów". Ma toto sześć nóżek, którymi sprawnie przebiera. Nie wiem czy ten odwłok to nie są mini skrzydełka, ale nie udało się go zmusić do lotu. Fotki nie zrobię bo nie mam nic cyfrowego, a z analoga to musiałoby być jakieś supermakro i czas oczekiwania byłby dość znaczny..

nie latają? jak chodza to łamią sie te kreseczki (znacz zginają ) i wtedy wyglądają jak przecinki?

gilby  Dołączył: 28 Lut 2007
przecinki wlazły mi w monitor, pomocy!
wczoraj po 2 tygodniach przerwy odpaliłem mój komputer.
Po chwili pracy zobaczyłem coś niepokojącego - w monitor wlazły mi małe robaczki, potocznie zwane przecinkami. Dokładnie 3 sztuki takie. Prawdopodobnie na matrycy monitora jest jakaś warstwa ochronna i one sobie chodziły na matrycy ale pod tą warstwą. Nie mogę się ich pozbyć. Do tego jeden prawdopodobnie bezczelnie tam zdechł i tworzy mi kreskę na monitorze. Po tym jak ten jeden zdechł wyłączyłem wszystko, bo ten incydent mnie osłabił.
Monitor mam na gwarancji, ale chyba gwarancja tego nie obejmuje, prawda?
Co tu robić, jak jeszcze dziś się okaże, że pozostałe zdechły, i mam czarne przecinki w różnych miejscach monitora, to chyba się upiję.

Miał ktoś z was coś takiego?

pozdrawiam
gilby

co to za atakbprzecinków, już 2. temat wciągu godziny

mdraht  Dołączył: 08 Lip 2008
ciężko byłoby im sie wszędzie dostawać gdyby nie latały ;-) a tu idzie się ulicą spogląda na rękę a tam juz kilka przecinków siedzi :shock:
powalos , czyżby tylko w naszej okolicy buszowały przecinki? a może w innych miejscach mają kropki, średniki lub inne znaki :-P
jak dopadną coś u siebie to zrobię fotkę ;-)

screwdriver  Dołączył: 22 Mar 2007
gilby napisał/a:
Obejrzyj dokładniej telewizory i monitory w marketach - czasem pełno w nich "przecinków" ;)

gilby, u mnie też jeden łaził, ale już go nie widzę. Pzdr.

gilby  Dołączył: 28 Lut 2007
o, jeśli był wątek, to proszę o scalenie, nie znalazłem wcześniej.

Jak się tego pozbyć?

screwdriver  Dołączył: 22 Mar 2007
gilby, Postawić bardziej atrakcyjny monitor obok - będą włazić do niego ;-)

mas7odon  Dołączył: 01 Lut 2009
Wiem o co chodzi ale nie znam nazwy :/:/ Ale zgadzam się, wyjątkowo upierdliwe ustrojstwo.

Jest na to patent. Przemieszczać się rowerem :> Nie do gonią :P

mas7odon, ale gdy się zatrzymasz i jesteś lekko spocony to lgną jak pszczoły do miodu.
gilby, jednak nie wylazł tylko znowu mi łazi.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
To trzeba się przenieść do jakiegoś kraju angielskojęzycznego. Tam jest o wiele mniej przecinków. (Może stąd te migracje Polaków na Wyspy?)

Ale nadal nie wiemy co to za "kosmici"?

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
W Piaskach takich nie ma, mimo, że te bardzo blisko Szczecina leżą...

ubeuszek napisał/a:
W Piaskach takich nie ma, mimo, że te bardzo blisko Szczecina leżą...

kiedy ja ani w szczecinie ani w świnoujściu takich nie widziałem :-D

a Piasków to wiele jest w Polsce

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
Niemy, Piasków wiele, Piaski jedne ;p

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
gilby napisał/a:

Miałem.
A może nawet mam.
Pojawiają się sporadycznie, jeden wlazł do monitora żonki ale na razie wylazł.

Skocz do: