zapraszam!
k3II, k20d, 10-20, 16-50, 85, 8, af540, yn560
moje oczy są oczami wariata...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pewnie piorun.mygosia napisał/a:Kurcze... sa ludzie, w ktorych strzelil piorun i przezyli. Zawsze sie zastanawiam co czuli w takiej chwili.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
K-7 | FA 77/1.8 Ltd | DA 40/2.8 Ltd | ME Super | Metz 58 AF-1 | Sigma 10-20/4-5.6 EX DC | DA* 16-50 mm f/2.8 | DA* 50-135 mm f/2.8 | Tamron SP 90 mm f/2.8 Di MACRO |
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
Właśnie miałem o nim pisać - to ten gość.CytatRekordzista z Księgi Guinnessa dostał piorunem 7 razy. Popełnił samobójstwo... z powodu zawodu miłosnego.
Kapar napisał/a:Ej, gumowe opony swoja drogą, ale skoro piorun przebywa drogę z chmury do ziemi, to odległość od karoserii do ziemi nie będzie chyba dla niego jakims problemem...?
bEEf napisał/a:Gumowe opony są wystarczającym oporem na drodze ładunków w tej pierwszej fazie, by samochód nie stał się "celem" dla pioruna.
źródło: http://wiadomosci.polska....k,id,283358.htmCytatAż 80 proc. „trafionych” przeżywa wypadek. Faktem jest natomiast to, że doznają licznych obrażeń – głównie poparzeń skóry i narządów wewnętrznych, którymi płynął prąd elektryczny o dużym natężeniu. Ludzie porażeni piorunami cierpią też na liczne schorzenia neurologiczne.
mygosia napisał/a:Czyli mowisz, ze nie ma mozliwosci, aby w auto trafil piorun?
j+ napisał/a:Ciekawe który narząd wewnętrzny najlepiej przewodzi prąd.
A nie przewód? Ten, no, pokarmowy.mygosia napisał/a:Moze nie narzad, ale obstawiam tkanke nerwowa... no i blony komorkowe...j+ napisał/a:Ciekawe który narząd wewnętrzny najlepiej przewodzi prąd.
bEEf napisał/a:To, że samochody są bezpieczne przez gumowe opony to opinia "zasłyszana na mieście"
CytatPogląd, że samochód jest przykładem klatki Faradaya, też jest prawdziwy w pewnym przybliżeniu, samochód byłby idealną klatką Faradaya, gdyby nie miał okien. Dla elektrostatyki samochód osobowy może być z dobrym przybliżeniem traktowany jak klatka Faradaya, ale nie jest dla fal radiowych krótszych od wielkości okien i dlatego antena fal radiowych średnich i długich musi być wyniesiona poza samochód, fal ultrakrótkich powinna ale nie musi, a fale używane przez telefon komórkowy są osłabiane w znacznie mniejszym stopniu.
j+ napisał/a:źródło: http://wiadomosci.polska....k,id,283358.htm
mygosia napisał/a:A mi zawsze mowili, ze to puszka Faradaya
Szczerze mówiąc nie czytałem całego. Natknąłem się jedynie na fragment który przytoczyłem.bEEf napisał/a:
Tak średnio mi się ten artykuł widzi.
Tylko, że on się kończy w dość newralgicznym punkcie. I co dalej? Przesrane.Jarek Dabrowski napisał/a:A nie przewód? Ten, no, pokarmowy.
Jarek Dabrowski napisał/a:A nie przewód? Ten, no, pokarmowy.