rysiekp17  Dołączył: 27 Wrz 2008
Filmy średnioformatowe
Najlepiej w okolicach Sanoka/Rzeszowa. Jeszcze nioe mam tegowego ale chciałbym pozyczyć i się trochu pobawić :-P

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
rysiekp17, ja bym stawiał na koreks. A jak nie, to zawsze można w procesorze. Szczególnie kolorowe negatywy.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
A czy przypadkiem kolorowych filmów 120 nie można wołać w Rossmannie?

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
thrackan napisał/a:
A czy przypadkiem kolorowych filmów 120 nie można wołać w Rossmannie?

można, ja tam 120 slajdy wołam, C41 nie próbowałem, ale na pewno można, skoro E6 120 da się

Generic  Dołączył: 09 Lis 2007
Na pewno w Łańcucie wszystko wołają, łącznie ze slajdami, ale nie wiem jak tam ceny.
W Rzeszowie 120 w c41 na pewno u Kasowskiego bo pytałem kiedyś, odbitki ze średniego też zrobią czyli pewnie go też skanują. Dawno już pytałem ale pani przez telefon powiedziała że wołanie w takiej samej cenie jak mały obrazek, odbitki też, tylko wiadomo - docięte do kwadratu np.

W końcu się nie zdecydowałem więc nie wiem jak to w praktyce wychodzi.

Spinner  Dołączył: 22 Mar 2006
W Rossmannie owszem slajd wywolasz 120-tkę i to tanio ale filmu raczej nie:-)

Pzdr
Spinner

mishieck  Dołączył: 16 Paź 2008
Spinner napisał/a:
W Rossmannie owszem slajd wywolasz 120-tkę i to tanio ale filmu raczej nie:-)

Pzdr
Spinner

A jeszcze niedawno wołali... Niszowa usługa, więc się zapewne nie opłaca.

----------
edit

Za 4,50 wywołasz w Fotonecie każdy format (C41). To chyba rozsądna cena ;)
http://www.fotonet.info/i...a_tradycyjna#01

Yeti  Dołączył: 04 Lip 2007
Kosmo napisał/a:
ja tam 120 slajdy wołam

Czy to pewna wiadomość? Ile biorą za 120?
Jakieś pół roku temu chciałem właśnie w Rossmanie wywołać Provię 120 i powiedzieli mi że już nie robią, tylko mały obrazek, a nie sadzę że w jednych sklepach przyjmują, a w innych nie.

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
Coś około 7zł dawałem ostatnio za wołanie slajdów 120 w Rossmannie.

Yeti  Dołączył: 04 Lip 2007
Stachu napisał/a:
Coś około 7zł dawałem ostatnio za wołanie slajdów 120 w Rossmannie.

Dzięki, zaraz lecę do Rossmana :-)
Mam sporo Provii 120 naświetlonej i trochę długo przetrzymywanej, na tyle że szkoda mi płacić "normalną" cenę za wywołanie (ok. 20 zł) ani nie mam już ochoty kupować zestaw i robić to samemu (a wcześniej co najmniej kilka setek obrobiłem).

number2express  Dołączył: 10 Paź 2007
120kę c-41 (negatyw kolor) wywołasz praktycznie w każdym labie. Kwestia wyboru laboludka ze sprawnymi rączkami (lubią brudzić, palcować, zaginać... generalnie nieczęsto mają z tym doświadczenie).
Slajd i negatyw b&w to już oferty specjalne są.

blazejs  Dołączył: 24 Wrz 2008
No nie powiedzialbym.. Ostatnio sie niezle nabiegalem zeby znalezc lab, ktory wywola 120 w C41. Musza miec maszyne obslugujaca ten format.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Rossman - już go nie lubię. Dwie rolki slajdów mi zgubili. :evil: :evil: :evil:

[ Dodano: 2009-07-10, 19:42 ]
Oczywiście o średnich mówię.

number2express  Dołączył: 10 Paź 2007
blazejs napisał/a:
No nie powiedzialbym.. Ostatnio sie niezle nabiegalem zeby znalezc lab, ktory wywola 120 w C41. Musza miec maszyne obslugujaca ten format.

dziwne, bo u mnie (Gliwice i okolice) robią to praktycznie wszędzie.

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
blazejs napisał/a:
Musza miec maszyne obslugujaca ten format.

maszynę najczęściej mają, tylko do niej jest taka tuba dla 120 i muszą jej poszukać, namów lab, to pogrzebią w zapasowych częściach - ja tak wołałem na Ukrainie, w obu labach właściciele musieli poszukać tej tubki, ale znaleźli i wywołali.

Gliwice duze miasto:-) A Pszczyna mala i miejsc gdzie mozna cokolwiek analogowo wywolac ubywa. Filmy i chemie i tak od kilku lat kupuje w sieci.

blazejs napisał/a:
Gliwice duze miasto:-) A Pszczyna mala i miejsc gdzie mozna cokolwiek analogowo wywolac ubywa. Filmy i chemie i tak od kilku lat kupuje w sieci.

Blazejs, w Tychach masz Fotonet - http://www.fotonet.info/index.php?

A do tego Fotonet to to samo co: http://www.fotograf-sklep.pl/index.php - zamawiasz przez net, odbierasz na miejscu. No i ceny są bardzo atrakcyjne.

Tak, ja zawsze sredni C41 nosilem do punktow Fotonetu. Tylko teraz z kilku zostal jeden, w pozostalych zmienili laby i nie biora juz sredniego formatu.
Sklep znam, od kilku lat tam kupuje:-)

rysiekp17  Dołączył: 27 Wrz 2008
Generic, możesz podać jakieś namiary na tego Krasowskiego?

Skocz do: