Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
ACDSee Pro 3 beta
Ukazała się nowa wersja programu ACDSee.

http://www.acdsee.com/offers/probeta

Ma ona wbudowaną obsługę plików RAW.

Jakość plików wyjściowych więcej niż zadowalająca.

Polecam przetestować...

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
A ja polecam Fast Stone Image Viewer, przegląda rawy, pokazuje exif i ma dobre możliwości edycji, jest szybki i darmowy. Odkąd odkryłem ten program przestałem się interesować ACDsee który już dawno przestał być dobrą przeglądarką plików a stał się rozbudowanym kombajnem do wszystkiego. :->

Ten kombajn do wszystkiego jak powiadasz w obecnej wersji ma dosyć rozbudowaną sekcję do obróbki plików RAW i na wyjściu jpg nie gorsze niż LR.

W poprzednich wersjach było z tym dużo gorzej...

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Ja ciągle mam acdsee sprzed lat i służy mi on tylko jako przeglądarka zdjęć, jak zaczęli robić kombajn przestałem przesiadać się na kolejne wersje. Jak chce obrabiać fotki, to uruchamiam odpowiedni soft, jak oglądać filmy to jeszcze inny. Dla mnie to wygodniejsze i szybsze, bo im nowyszy acdsee tym bardziej się mulił.

Program jest dosyć fajny.
Jedyne co brakuje to korekcja abberacji chromatycznej...

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Powtórzę, co napisałem na innym forum:
jaad75 napisał/a:
Po pobieżnym przejrzeniu (głównie skupiłem się na funkcji przeglądarki, bo do tego używam ACDSee) program podoba mi się w kwestii obsługi (choć nadal niedoścignionym wzorem szybkości i intuicyjności jest dla mnie Faststone) i wyglądu interfejsu. Nadal jednak przekłamuje profil kolorystyczny monitora w sposób całkowicie nie do przyjęcia (bardzo brzydko tnie krzywą w cieniach). Jedyny znany mi program tego typu który poprawnie radzi sobie z profilami, to ExifPro - jest najbliższy interpretacji Adobe i widzisz płynne przejścia w cieniach. Niestety, ACDSee znowu dało ciała i ten program w związku z tym nie nadaje się do obróbki (w tej chwili oczywiście wogóle się nie nadaje, bo moduł Develop nie jest zarządzany, ale to tylko beta). Dopóki nie poprawią obsługi profili i renderowania obrazu, to niestety cały wysiłek włożony w tworzenie modułu obróbki będzie daremny.

desinger  Dołączył: 12 Paź 2007
jaad75 napisał/a:
(w tej chwili oczywiście wogóle się nie nadaje, bo moduł Develop nie jest zarządzany, ale to tylko beta). Dopóki nie poprawią obsługi profili i renderowania obrazu, to niestety cały wysiłek włożony w tworzenie modułu obróbki będzie daremny.

Myślałem że ja mam coś skopane z profilami bo fakt Develop nie obsługuje profilowania :-(

void  Dołączył: 02 Mar 2009
Odpaliłem go na viscie i jak przeleciałem się po kilku folderach rawów to się wysypał.

Wiec wywaliłem.

Lightroom i breeze browser pro FTW

desinger  Dołączył: 12 Paź 2007
void napisał/a:
Odpaliłem go na viscie i jak przeleciałem się po kilku folderach rawów to się wysypał.
pod XP notorycznie się sypie :-(

Skocz do: