StarskiPL  Dołączył: 23 Wrz 2007
[Starski] Malwina
Witam po (chyba) latach.
Zdjęcia z Pentax K100D super + SMCP FA 50 f1.4 + Metz 48 (sufit i ściana) + LR. PS nie posiadam więc nie wyostrzałem oczu etc.

1.

2.

3.

4.

kinek  Dołączył: 14 Paź 2008
1 i 4 dla mnie najlepsze;)

number2express  Dołączył: 10 Paź 2007
a ja się z kinkeim (dobrze to odmieniam?) nie zgodzę. 1 i 4 najbardziej pospolite są, dwójka natomiast przekonuje spontanicznością.

White  Dołączył: 31 Paź 2008
4 może być :)

BartekKw  Dołączył: 12 Gru 2008
wszystkie 4 sa b. Dobre. Swietna dziewczyna i super obrobka do bw - zdradzisz jaka metoda zdejmowales kolor?

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
StarskiPL napisał/a:
PS nie posiadam więc nie wyostrzałem oczu etc.
to tyklo w PS się da?

Po za tym MSZ czwórka najlepsza (w sumie tak podobna do jedynki że trzeba wybrać jedno), dwójka ma fajną radość i spontaniczność jak już wyżej koleganumber2express napisał.

Trójka się nie podoba przez dwie rzeczy, po pierwsze tło rozprasza, po drugie jest mniejszy kontrast niż na pozostałych zdjęciach i chyba nawet wiem dlaczego (policzek jest na granicy przepalenia i nie mogłeś bardziej zwiększyć kontrastu).

Generalnie ładna i sympatyczna dziewczyna a zdjęcia się przyjemnie ogląda.

p.s. jeśli rzeczywiście nie wyostrzałeś a te zdjęcia są zrobione na f1.4 na tym szkle to chyba masz jakiś superwybitny egzemplarz. ;-)

Hehehe nie robiłem na F1.4 - po prostu napisałem jakim obiektywem robiłem zdjęcia.
Oczywiście, że nie tylko PSem człowiek żyje. Dziś o 4 rano odstawiłem modelkę na lotnisko. Stąd mniejsze chęci do instalacji softu.
Dzięki za trafne uwagi.

kinek  Dołączył: 14 Paź 2008
number2express napisał/a:
a ja się z kinkeim (dobrze to odmieniam?)

prawie... "kinkiem" :-P
a ze sie nie zgadzasz ze mna... juz tak bywa ile ludzi tyle pogladow ;-)
pozdrawiam :-B

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
1 i 4 bardzo szczere i radosne. Lubie bardzo :-)

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
Hmm... 3 jest nie z tej bajki ;) reszta ok :)

Masz rację. Patrzę na 3 i jest tak trochę albumowo. Chyba zbyt osobiście podchodzę do modelki.

Cytat
Chyba zbyt osobiście podchodzę do modelki.
A to źle nawiązać kontakt z modelką?

Super. Szczególnie jeśli się jest w niej zakochanym a ona jest zakochana w fotografie. Problem tkwi w subiektywnej ocenie zdjęć bliskiej osoby.

Cytat
Super. Szczególnie jeśli się jest w niej zakochanym a ona jest zakochana w fotografie. Problem tkwi w subiektywnej ocenie zdjęć bliskiej osoby.
Aaa nazwałeś ją modelką więc mnie zmyliło. Ma bardzo fotogeniczną buzię więc na pewno sobie poradzisz ;-)

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
StarskiPL, 1 i 4 super, 3 też niezłe, 2 faktycznie trochę backstage wyszedł.. :-)

mkdexter  Dołączył: 19 Lis 2006
4. najlepsza. Super gra światła i cienia. Podoba mi się.
2. też dobra, to dobre ujęcie, z którego warto wykorzystać drugi plan, na którym widok skrzyżowanych nóg dodaje zdjęciu jakiejś beztroski.

Reszta pospolita, 1. ładne, ale nic w sobie takiego wyjątkowego nie ma. Po prostu dobrze zrobione zdjęcie.

Skocz do: