zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
W temacie pralki kilka lat temu (chyba z 6) zdecydowaliśmy się na pralkę Indesit, bo jako jedyna "na sklepie" miał iles tam centymetrów wysokości (i wlazła pod blat), podczas gdy wszystkie inne były za wysokie. Marki nie znałem, więc sądziłem, ze to wyrób typu "Universal"... ;-) Ale okazao się, ze wody bierze mało, n programów (w tym "program koszule"), obroty (do 1000 rpm) i temperatura regulawane płynnie, a do tego tak fajnie szumi (pralka stoi w kuchni, więc decybele są ważne.... a raczej ich brak). Dodatkowym atutem okazało się (dla mnie) łatwość obsługi (wszystko narysowane na panelu sterowania), chociaż moja żona (przy wsparciu instrukcji obsługi) stosuje jakieś procedury rodem z NASA (ale to mnie przerasta ;-) )

popo76  Dołączył: 05 Lut 2008
cypis napisał/a:
a ja nieśmiało zapytam o lodówko-zamrażarkę Polar PCB310A+S
Technicznie to klon Whirlpoola ( w tej samej fabryce robione). Różnią się tylko wyglądem i detalami w środku. Według mnie dobry wybór.

cinekk1  Dołączył: 17 Lut 2008
Teka. Moja mama ma od wielu lat i sobie chwali. Wiem, drogo, ale warto. Robią właściwie wszystko.

popo76  Dołączył: 05 Lut 2008
cinekk1 napisał/a:
Teka. Moja mama ma od wielu lat i sobie chwali. Wiem, drogo, ale warto. Robią właściwie wszystko.
Prawda, świetny sprzęt!
Ale nie robią wszystkiego ;-) Raczej tylko sprzęt do zabudowy ;-) W ofercie mają tylko parę lodówek wolnostojących ;-)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Mamy okap Teki. Okazało się, że nie wchodzi do szafki okapowej z Ikei. Bo nie miała wgłębienia w obudowie w miejscu, w którym szafka z Ikei ma zawias. Wyciąłem co nieco obudowy i weszła. :mrgreen:

Ynciol  Dołączył: 15 Paź 2008
OK teraz ja odkopuje... o ile na płytę jestem zdecydowany płyt indukcyjna, na piekarnik chyba też o tyle nad zmywarką siedzę już tak długo, że już mam dosyć.
Byłem zdecydowany na bosch-a, jednak jak się naczytałem opinii to już sam nie wiem. Co znajdę model to ktoś twierdzi...nie dosusza, nie domywa... potrzebuje coś w szerokości 45.
Drodzy współforumianie :) pomożecie? Polećcie coś proszę.

Ynciol, wybór zmywarki jest zagadnieniem tak szerokim i skomplikowanym, że dorobił się osobnego wątku na tym forum, w którym ostatnio znów toczy się dyskusja.
O, tu go masz:
http://pentax.org.pl/view...er=asc&start=20

Ynciol  Dołączył: 15 Paź 2008
PiotrR :-B wielkie dzięki... zabieram się do lektury wątku.

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
Cytat

wybór zmywarki jest zagadnieniem tak szerokim i skomplikowanym, że dorobił się osobnego wątku na tym forum, w którym ostatnio znów toczy się dyskusja.

Leniuchy :evilsmile:

Dlaczego leniuchy? A pralki też nie masz?

a buźki na końcu nie widział ? :-P

nie spinamy się tak, szkoda łikendu ;-)

Ja się nie spinam. Tylko zapomniałem, że jak się buźki nie wstawi, to 90% czytelników ironii nie wyczuwa i się denerwuje. Mój błąd.

Cytat
Mój błąd.
wychodzi, że mój też ;-)

Skocz do: