geeker84  Dołączył: 30 Mar 2009
  [K200D] Aparat mi "cyka"
Jak wyciągnę kartę z aparatu, zamknę klapkę i wyłączę go to wydaje dziwne klik, klik co jakiś czas... jest to nieregularne i pojedyncze albo podwójne klik :-? .... Nie wiem co to i czy jest się o co martwić?
Proszę o podpowiedzi.

spr
[Usunięty]
nie włączaj aparatu bez karty...i po sprawie,przeciez aparat bez karty mija sie z celem.
pozdro

Przeczytaj jeszcze raz to co na pisałem...
A jeśli chodzi o te odgłosy to bardziej jest cyk, cyk... :roll:

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
nie wyłączaj aparatu bez karty...i po sprawie. A jak jest karta i wyłączysz to też cyka?

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
geeker84 napisał/a:
Jak wyciągnę kartę z aparatu, zamknę klapkę i wyłączę go
Prawidłowa kolejność to:
1. wyłączyć aparat
2. wyjąć kartę pamięci
3. zamknąć klapkę

piotr_luk napisał/a:
Prawidłowa kolejność to:

Tak właśnie robię, tylko nie napisałem w odpowiedniej kolejności :roll: , przecież to oczywista oczywistość, że nie wyciąga się karty jak aparat jest włączony.
dyptam napisał/a:
A jak jest karta i wyłączysz to też cyka?

nie.

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
geeker84 napisał/a:
Nie wiem co to i czy jest się o co martwić?

Jeśli funkcjonuje prawidłowo,to niech sobie "cyka". ;-) Nie zwróciłem na to uwagi w moim,ale też nie brałem go "na przesłuchanie" po wyjęciu karty. ;-)

Teraz zauważyłem, że bez karty nie mogę zrobić zdjęcia.... wcześniej mogłem zrobić ale się nie zapisywało bo nie było gdzie ;-) teraz pokazuje BRAK KARTY w czasie jak wciskam spust (wcześniej było tak jak z kartą: AF ustawił, pstryknął, pokazał i zniknęło) a jak przekręcam na podgląd ostrości to pokazuje BRAK KARTY ale napis zanika (mruga), poza tym nic jak na razie się nie dzieję, ale martwię się tym co się dzieję...

nopik  Dołączył: 02 Lis 2007
Jak tak pomyśle to na początku też słyszałem cyknięcia, z karta i bez karty. Aktualnie żadnych cyknięć nie słyszę, aparat sprawny od kilku miesięcy, pewnie nie ma się czym przejmować.
Bez karty zdjęcie wykonuje tylko zapisać nie chce [ szkoda :-D ].

:mrgreen:

Skocz do: