ebelbeb  Dołączył: 04 Lip 2007
Rozważania o prasie komputerowej
[Wątek wydzielony z giełdy]

carrie napisał/a:
ebelbeb napisał/a:
Sporo bardzo drogiej makulatury. :->

a zainteresowania nie ma

Nie dziwi mnie to, prasa komputerowa jest aktualna bardzo krótko. Przez zmiany spowodowane szybkim postępem i marketingiem często informacje drukowane są nieaktualne już w momencie kupna gazety. Wartość kolekcjonerska tych tytułów jest z kolei prawie żadna.

carrie  Dołączyła: 30 Gru 2008
jest dokładnie tak jak piszesz

oc  Dołączył: 29 Kwi 2008
A ja ostatnio się pozbyłem nieco większej kolekcji.
Nie ma to jak przeglądnąć 10 letnią prasę "komputerową" łezka się w oku może zakręcić :-P

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Jak ja się ostatnio pozbyłem "prasy komputerowej" to z żoną na sushi poszedłem i jeszcze kasa została :-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
wiecie jaki jest najlepszy sposób na rozwiązanie problemu zalegającej prasy komputerowej :?:

nie kupować prasy komputerowej
nie ma po prostu sensu ;-)

oc  Dołączył: 29 Kwi 2008
opiszon napisał/a:
nie kupować prasy komputerowej
nie ma po prostu sensu

Tak też czynię od 6 lat.

oc, od 6 lat to ja w ogóle nie czytam :-P (czasami się zdarza że coś mi w łapy wpadnie przez przypadek, to chwilę przeglądnę i gotowe)

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
A ja dla odmiany czasem coś kupię. Jak się dowiem że jakaś "darmowa" i pełna wersja (oryginalna) jest programu którego używam to chętnie kupuję. Szkoda tylko że ostatnio przechodzę na freeware i open sorce itp.

Regularnie od pierwszego numeru kupuję i czytam chipa. Lubię takie oldschoolowe sposoby przyswajania wiedzy. ;-)

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
No ale bajtki z początku lat 90-tych, albo 1-szy numer TopSecret to kult, nie? Nigdy się tych rzeczy nie pozbędę, nie potrafię... Zbyt duży mam do tego sentyment.

ebelbeb napisał/a:
chipa. Lubię takie oldschoolowe sposoby przyswajania wiedzy. ;-)

chyba raczej sposoby oglądania reklam na co drugiej stronie ;-)

chyba że się coś w tej materii zmieniło od czasu jak przeglądałem ostatni raz Chipa parę lat temu ;-)

[ Dodano: 2009-07-20, 09:46 ]
bEEf napisał/a:
bajtki z początku lat 90-tych, albo 1-szy numer TopSecret to kult, nie

kult

sam mam gdzieś w szafie u rodziców jeszcze kilka numerów TopSecreta, pierwsze numery SecretService, pierwszego Reseta, Entera z pierwszym moim opublikowanym zdjęciem w konkursie retuszu (zrobione idioten-kamerą, skanowane u ojca w pracy, wysyłane na dyskietce listem poleconym :-) )
nie mam tego dużo, bo za czasów Bajtka (załapałem się tylko na końcówkę jego żywota), TopSecreta czy początków SS, miałem nielimitowany dostęp do tych czasopism (rodzice prowadzili kiosk)
ale i tak jakimś cudem TSy czy kilkanaście pierwszych numerów SSa się zachowało (musiałem już wtedy przeczuwać kultowość)

carrie  Dołączyła: 30 Gru 2008
opiszon napisał/a:

chyba że się coś w tej materii zmieniło od czasu jak przeglądałem ostatni raz Chipa parę lat temu ;-)

ostatnio jak oglądałam w empiku to było jak mówisz... reklama reklamę pogania;)

rafalf  Dołączył: 08 Cze 2007
U mnie w szafie leży kilka roczników Magazynu Amiga - i się noszę z zamiarem sprzedaży bo już z rok lub dwa do nich nie zaglądałem.

A te czasopisma - moim zdaniem jakąś tam wartość sentymentalno-kolekcjonerską posiadają :)

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
bEEf napisał/a:
No ale bajtki z początku lat 90-tych, albo 1-szy numer TopSecret to kult, nie? Nigdy się tych rzeczy nie pozbędę, nie potrafię... Zbyt duży mam do tego sentyment.

Ostatnio sprzedałem sporo kilogramów TS i Gamblera, w sumie wyszło jakieś 150 pln :-)
SS nikt nie chciał, szkoda, ale się nie dziwię, bo to już nie była ta liga.

rafalf napisał/a:
U mnie w szafie leży kilka roczników Magazynu Amiga

miałem gdzieś kilka segregatorów tego czasopisma - to było chyba jedyne które regularnie przez kilka lat było kupowane

tylko kurcze gdzie są te segregatory

i sobie przypomniałem, że miałem też wszystkie egzemplarze czasopisma Kebab
ktoś to jeszcze pamięta :?: ;-)

FotoPepe  Dołączył: 13 Kwi 2008
ebelbeb napisał/a:
Regularnie od pierwszego numeru kupuję i czytam chipa. Lubię takie oldschoolowe sposoby przyswajania wiedzy. ;-)

Ja mam podobnie ;)
Podchodzi mi styl tego czasopisma.

Jeszcze sporo rocznikow PC-Kuriera :)

Moze czas taaaka ogromna kolekcje puscic dalej - hmmm

opiszon napisał/a:
ebelbeb napisał/a:
chipa. Lubię takie oldschoolowe sposoby przyswajania wiedzy. ;-)

Przesadzasz. Tylko połowa to reklamy. A ta gazeta miewa i ponad 200 stron.

ebelbeb,

opiszon napisał/a:
chyba raczej sposoby oglądania reklam na co drugiej stronie

ebelbeb napisał/a:
Przesadzasz. Tylko połowa to reklamy.

eee, czyli wg ciebie

"co druga strona" != "połowa" :?:

bo dla mnie to jest to samo, więc nie wiem w którym miejscu przesadzam

ebelbeb napisał/a:
A ta gazeta miewa i ponad 200 stron.

jeżeli już to miesięcznik

Oczywiście, że co druga strona i połowa stron to to samo ale przesadzasz mówiąc, że kupowanie chipa jest sposobem na oglądanie reklam. Poza reklamami, na które nie zwracam uwagi zostaje sporo ciekawej czasami treści do wyczytania.
Czepiając się słowa gazeta przesadzasz po raz wtóry. :->

[ Dodano: 2009-07-20, 11:50 ]
Hyhy, wątek wyfrunął z giełdy. Szkoda jednak, że nie w kosmos - nie ma tu właściwie nic do czytania. :-)

FotoPepe  Dołączył: 13 Kwi 2008
Czyli Ci co tutaj nie lubia reklam , to pewnie telewizji tez nie ogladaja, bo tam tyle reklam ....

Skocz do: