ufik  Dołączyła: 21 Lip 2009
[ufik] moje nieśmiałe próby
Witam szanownych użytkowników :-D
Chyba już jestem gotowa na krytykę ;-) Będę wdzięczna za wszelkie uwagi, które pozwolą mi wyeliminować błędy :-D
1.

2.

3.

Pentax K200 + Sigma APO DG 70-330 (zdjęcia 1 i 2)

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
ufik bardzo fajne :-D Może tylko to pierwsze zrobiłbym poziome. A jak spojrzałem na smacznie śpiącego kotka, to samemu zachciało mi się już iść spać ;-) No i gratulacje, że tak ładnie (i ostro) udało cię się uchwycić mewę w locie :-D

julian.s  Dołączył: 18 Kwi 2008
ufik, ładne zdjęcia :-)
Podobają mi się kadry i nawet ten kot jakoś tak przekonywująco wygląda ;-)

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
1 kreskówkowo :-D

rysiekp17  Dołączył: 27 Wrz 2008
zrobiłem bardzo podobne jak pierwsze i wiem że jest jeden mały problem.... gniazdo jest przy suficie więc ciężko z dobrym ujęciem bez LV. Ale ufik, poradziła sobie z tym bardzo dobrze :-) oby tak dalej to chętnie kupię Twój album :P

ladyhawke  Dołączyła: 07 Lis 2008
ufik, bardzo dobre te początki. Oby wszystkie Twoje zdjęcia były takie a nawet lepsze.

Najbardziej podoba mi sie 2. Jaki obiektyw?

kitzat  Dołączył: 19 Sie 2008
ladyhawke napisał/a:
Najbardziej podoba mi sie 2. Jaki obiektyw?

ufik napisał/a:
Pentax K200 + Sigma APO DG 70-330 (zdjęcia 1 i 2)

ladyhawke  Dołączyła: 07 Lis 2008
To jest taki?? o 300 słyszalam, ale 330 to nie...

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
+10% w promocji ;-)

carrie  Dołączyła: 30 Gru 2008
jak na początek to jest dobrze.
1. fajnie uchwycona;
2. bardzo fajne zdjęcie, a co najważniejsze ostrość jest;
3. kotek też bardzo fajny;

plwk napisał/a:
+10% w promocji ;-)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Oczywiście, wkradł mi się tak zwany czeski błąd :oops: za co najmocniej przepraszam :oops: Jak najbardziej ogniskowa jest 70 - 300.
Serdecznie dziękuję za wszystkie opinie. Muszę powiedzieć, że oglądając te wszystkie znakomite zdjęcia wrzucone przez Was na forum, nie spodziewałam się tak przychylnych ocen. Na razie nie ośmielę się rewanżować ocenami, ponieważ przy moim poziomie znajomości tematu, mogę tylko zazwyczaj powiedzieć "łał, piękne" ;-)

[ Dodano: 2009-07-22, 23:58 ]
rysiekp17 napisał/a:
zrobiłem bardzo podobne jak pierwsze i wiem że jest jeden mały problem.... gniazdo jest przy suficie więc ciężko z dobrym ujęciem bez LV....

a każda próba jakiegokolwiek zbliżenia się do gniazda, skutkowała szaleńczymi atakami ze strony rodziców fotografowanych obiektów ;-) więc nie chciałam ich niepotrzebnie niepokoić :-D

[ Dodano: 2009-07-23, 01:04 ]
No to się jeszcze ośmielę :-D
4.

5.

6.

Palec Boży

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
A czemu są one takie małe, te zdjęcia :?: :-(
Duże poproszę :-D

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
Dokładnie! Bez dużych zdjęć nie oceniamy!

Najmocniej przepraszam, ale tym razem zdjęcia wrzuciłam, korzystając z innego źródła, co okazało się moim błędem :oops: Już wyedytowałam :-D

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
A może jednak zostań przy małych, oczywiście jeśli zależy ci na pozytywnej ocenie :-D

A tak na poważnie to gdzie ty te zdjęcia robisz? Bez 6. , powiedz coś więcej o 4.

BartekKw  Dołączył: 12 Gru 2008
Zdjęcia poprawne. Ostatnia seria to jak dla mnie typowe wakacyjne strzały - bez szaleństwa z dość słabym ostatnim zdjęciem

hasos  Dołączył: 08 Kwi 2009
1 świetny strzał, bardzo mi się podoba. reszta zwykłe pstryki.

Doktor_Vincent napisał/a:
...
A tak na poważnie to gdzie ty te zdjęcia robisz? Bez 6. , powiedz coś więcej o 4.

Czwórka to stareńki, mały kościółek w Chorwacji. A dokładnie wyspa Brac, Nereżiszca. Położony na wzgórzu, wewnątrz mocno zaniedbany, otoczony zielenią, oaza spokoju, w której czas zatrzymał się wiele lat temu. Oto kolejne ujęcie z tego miejsca :
7.

BartekKw napisał/a:
Ostatnia seria to jak dla mnie typowe wakacyjne strzały - bez szaleństwa z dość słabym ostatnim zdjęciem

Absolutnie racja ;-) Ponieważ, jak już pisałam, dopiero zaczynam przygodę z fotografią, uznałam, ze nie należy jej zaczynać od d... strony :-P ;-) Najpierw poprawne technicznie wakacyjne strzały, a dopiero gdy wszystkie będą już poprawne/dobre/bardzo dobre, postaram się poszukać w sobie duszy artysty :mrgreen: Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się ją odnaleźć :roll:

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
1. i 2.Są niezłe,reszta raczej do albumu.Podoba mi się scena na 6. ale kuleje wykonanie.Do takiego rodzaju zdjęć polecam filterek połówkowy albo szary ND8,najlepiej oba razem użyć i statywik.Zwisający kawałek szmaty na ujęciu 7.nie dodaje uroku,powiem więcej wręcz przeszkadza.

rysiekp17  Dołączył: 27 Wrz 2008
szmatkę można przyciąć beż dużej straty wartości zdjęcia

Skocz do: