julian.s napisał/a:A co, państwowa posadka nie taka, czy jak?
julian.s napisał/a:Uniwersytet - kierunek socjologia, specjalność - s. stosowana (kierunek badawczy, statystyka, metodologia, ankiety itp).
Lubię puszki i szkła
hitman1986 napisał/a:TLu, to Ty nie słyszałeś jeszcze, że tutaj panuje zasada, że jak ktoś pisze, że straci pracę, to w gestii innych jest użalanie się nad tą osobą i wspieranie jej pisząc np. "Będzie dobrze, nie martw się, na pewno coś znajdziesz!" ?
No to już teraz usłyszałeś
julian.s napisał/a:A co, państwowa posadka nie taka, czy jak?
Z tą państwową posadką jest tak, że jest państwowa Czyli ma więcej minusów niż plusów. Nie, może inaczej. Ma jeden podstawowy plus: ona po prostu jest Reszta to raczej minusy: państwowe posady nie są zwykle ciekawe, nie są rozwijające, nie są nawet dobrze płatne (oczywiście generalizuję, bo mogą się zdarzyć i na pewno są wyjątki). Nawet częściej prawa pracy są łamane w państwowych zakładach, aniżeli w prywatnych. Tak, tak...
julian.s napisał/a:Uniwersytet - kierunek socjologia, specjalność - s. stosowana (kierunek badawczy, statystyka, metodologia, ankiety itp).
Moje pytanie, bo przyznam, że w ogóle nie orientuję się w temacie: gdzie znajduje się pracę i co się robi konkretnie po skończeniu tego kierunku? I proszę mi nie odpowiadać, że na ulicy można zaczepiać ludzi z prośbą o chwilkę na wypełnienie ankiety, bo do tego nie trzeba skończyć studiów
julian.s napisał/a:Opinię że te posady nie są ciekawe i nie są rozwijające budujesz na podstawie własnej wiedzy i doświadczenia czy po prostu ci sie tak wydaje?
julian.s napisał/a:nie ma przymusu pracowania na 1 posadzie do końca życia...
Lubię puszki i szkła
Pentax, zasadniczo.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
hitman1986 napisał/a:Nawet częściej prawa pracy są łamane w państwowych zakładach, aniżeli w prywatnych. Tak, tak...
|K-3II|K20D|DA 18-55|SIGMA 70-300 APO MACRO| Orestor 135/2.8 M42|Pentax FA28-80|Jupiter 85/2|SD 4GB| AF-540FGZ :D
Fotograf -teoretyk...
K10D | Z-1p | ME super | Nikon F100 | Yashica Mat-124g | Canon G5 | DA 70 f2.4 | DA 16-45 f4 | SMC-M 200 f4 | SMC-K 50 f1.2 | 360FGZ | D-BG2 | MOJE ZDJĘCIA
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
K10D | Z-1p | ME super | Nikon F100 | Yashica Mat-124g | Canon G5 | DA 70 f2.4 | DA 16-45 f4 | SMC-M 200 f4 | SMC-K 50 f1.2 | 360FGZ | D-BG2 | MOJE ZDJĘCIA
Pozdrawiam
kwantus
-----------
K200D+grip, DA 18-55 AL II + DA 50-200 ED + SMC A 50/1,7 + Samyang 10mm/2,8 ED AS NCS CS +Pentax smc DA 35 mm f/2.4 AL + Soligor C/D 70-210/3,5 Macro | M42--> Helios 44-M-4 58//2| Metz 58 AF-1
15-35-70 ltd
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
screwdriver napisał/a:Ostatnio załatwiałem coś w ZUSie
kwantus napisał/a:Normalnie "nóż się w kieszeni otwiera"
MMM napisał/a:Nie ma pewniejszej i LŻEJSZEJ roboty niż na państwowym.
Może pieniądze mniejsze ale komfort pracy wysoki.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Enzo napisał/a:Tak a propos ZUSu. Interesowaliście się kiedyś ile ustaw realizuje ta instytucja? [..] Zanim więc zaczniecie psy na ZUSie wieszać pomyślcie, że jej pracownicy nie dość, że muszą realizować narzucone im zadania
Enzo napisał/a:A żeby nie było za poważnie - na szczęście prywatne firmy takie jak Apollo - dystrybutor Pentaksa działają w pełni profesjonalnie i nic im nie można zarzucić. Zwłaszcza serwisowi
hitman1986 napisał/a:TLu, to Ty nie słyszałeś jeszcze, że tutaj panuje zasada, że jak ktoś pisze, że straci pracę, to w gestii innych jest użalanie się nad tą osobą i wspieranie jej pisząc np. "Będzie dobrze, nie martw się, na pewno coś znajdziesz!" ?
No to już teraz usłyszałeś
julian.s napisał/a:TLu, gratuluję podejścia do sprawy. Więcej taktu mają kasjerzy w tesco. Pozdrawiam
jiro napisał/a:TLu napisał/a:julian.s napisał/a:A co, państwowa posadka nie taka, czy jak?
Urzędnik, to sługa podatników, chcesz być sługą? Dlatego sługa, bo podatnicy mu płacą, by ich obsługiwał.
chyba nie pomyslales co piszesz... bo tak naprawde nie ma sytuacji w ktorej pracujesz tylko dla siebie, zawsze jestem czyims "sluga" jak Ty to nazywasz... urzednik, pracownik banku, grabarz, fryzjer czy inny... Tobie tez placa zebys cos robil, ale nad tym trzeba najpierw pomyslec zanim sie zacznie kogos obrazac(dodam, ze nie jestem urzędnikiem).
mas7odon napisał/a:TLu napisał/a:bla bla o Tesco i Reaganie
Tlu, Ty chyba nie wiesz co piszesz. Znam baaaardzo wielu ludzi którzy w czasach kryzysu drżą o swoją pracę i mażą o cieplej posadce w budżetówce.
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI