manfred  Dołączył: 31 Sty 2009
[Manfred] bardzo różne zdjęcia...
Witam wszystkich! :-)
Debiutuję w tym temacie. Zdjęcia robię od 1,5 roku tak "poważniej", a K200D od marca tego roku. Wszystkie zdjęcia póki co wykonywane KIT-em. Zdjęcia będę dodawał raczej różnotematyczne. Temat zakładam, bo wiadomo, zawsze znajdzie się coś, co można zdecydowanie poprawić. Wiadomo, że na początek staram się Was przekupić jakimiś krajobrazami, co zakrawa na zwykłe wakacyjne pstryki. ;-)
1.

2.

3.

4.

5.

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Witaj. Mnie zaciekawiły zdjęcia 3. i 5.Na 3.nienajgorzej tylko dół za ciemny,zastosować filterek połówkowy albo panią ustawić na śniegu.Natomiast na 5.wg.mnie za ostro pojechałeś z kolorem,no i inaczej kadrować(podejść bliżej drzewa na pierwszym planie albo użyć krótszej ogniskowej tak aby zgubić z kadru te konary po lewej stronie,optymalnie to chyba nawet bez tego słupa energetycznego,jeszcze minimalnie krzywy horyzont.Przewiń zdjęcie na dół ekranu wtedy zauważysz).Pozostałe nie za bardzo mi podchodzą.

hase  Dołączył: 10 Sie 2008
1. nie zaciekawiła mnie.
2. trochę krzywo, kadr też mnie nie porwał.
3. ta fota mi się podoba.
4. jak dla mnie najlepsze z serii.
5. strasznie czarno w cieniach.

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
1. gdyby tam w odbitym oknie widac bylo czlowieka... no i jeszcze troche wezej na lusterko, wtedy mogloby byc bardzo fajnie
2. przekrzywione w lewo, warto by bylo jeszcze wyciagnac czernie, zeby zdjecie nabralo charakteru, wykontrastowalo sie, bo na razie szaro-bure.
patrz np. w ten temat:
http://sebastianwuttke.de...rt-IV-124417117
strona 15 :)
3. chyba troche za ciemno w cieniach, no i ciezko cos wiecej powiedziec, bo maly obrazek.
4. znowu krzywo w lewo, moze kwadrat?
5. przesaturowane i przekontrastowane. poza tym chyba rozumiem zamysl robienia zdjecia drzewa, ktore stoi w wodzie, niemniej jednak mnostwo jest takich zdjec nawet tutaj i furory takie ujecie tematu niestety nie zrobi.

ogladaj duzo zdjec z innych tematow do oceny, ogladaj w internecie galerie uznanych tworcow i cwicz dalej!

MichalR
[Usunięty]
widze potencjal ale jeszcze brakuje dopracowania. nie bardzo czaje czy to miala byc reporterka czy fotografia artystyczna. jak narazie nie ma ukierunkowania, ale to co widze dobrze rokuje. masz wyczucie chwili.

pozdrawiam

Mam trochę fotek z Tatr, to na razie to pododaję :)

6.

7.

White  Dołączył: 31 Paź 2008
7 bardzo interesujące zdjęcie, szkoda, że niebo trochę przepalone mz.

8.

9.

martinnezzz  Dołączył: 18 Lip 2009
Witaj, widać, że kombinujesz, szukasz czegoś oryginalnego, to bardzo dobrze. Najbardziej z serii zaciekawiła mnie 1 i 4. Świetne pomysły. Jedynie w 1 odchyliłbym trochę lusterko, żeby było więcej w nim widać krajobrazu a mniej samochodu. Pstrykaj pstrykaj, a na pewno coś wypstrykasz :) Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Skocz do: