hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
grabber napisał/a:
ogolnie to chyba lubisz waskie kadry

Bardziej chyba wynika to z faktu, że mam do dyspozycji względnie niewielkie studio i czasem przydałby się dobry, szerszy kąt niż te 50mm (crop 75mm).

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
z czego jest zrobione tlo np na 14?

Enybady els ?

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
Ja się na takich zdjęciach nie bardzo znam. Mogę jedynie napisać co mi się podoba a co nie.
19. Nie wiem czy czasem nie przesadziłeś z górnym oświetleniem. Wydaje mi się za mocne. Tło też jakoś dla mnie nie za ciekawie oświetlone. Kadr jak dla mnie OK.
20. Zupełnie mi nie podeszło. Chyba jednak za dużo tego dookoła, a w szczególności gałęzi wychodzących z boku.
21. Nie wiem dlaczego, ale załadowały mi się zdjęcia o dużej pikselizacji... :roll: Nic na nich nie mogę zobaczyć. :-(
Ale fajnie, że próbujesz i masz taką możliwość (fotki w studio). Z czasem to na pewno zaprocentuje. :-)

22.

wrzuc cos jeszcze

Nit nic nie pisze, więc nie wrzucałem. Ale na życzenie trzy ostatnie z tej serii

23.

24.

25.

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
hitman1986 napisał/a:
Nit nic nie pisze, więc nie wrzucałem.
Ja też zauważyłem,że mało piszą(chyba większość na urlopie).Wiesz,specjalistą od tego typu zdjęć to ja nie jestem,ale bardzo lubię oglądać zdjęcia ludzi i portrety.Mogę napisać jedynie co mi się podoba.
23.Bardzo piękne oczy,wzorcowo skadrowane,podkreślone jeszcze piękniejszymi ustami.Brawo.
24.W zasadzie tak samo jak wyżej napisałem,podoba mi się.Mam tylko pytanie czy nie za ostro zaświecone?
25.Nie podoba mi się.Znacznie lepiej podchodzi mi 22.

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
22. Dobra obróbka i kolorki. Mina i poza modelki nie za bardzo jak dla mnie.
23. Przyjemne. Może kadr bardziej w prawo i mniej wybielanie białek w oczach? :-)
24. Co Ty zrobiłeś jej z twarzą? Dla mnie zupełnie odpada.
25. Poprawny przyzwoity pstryk, ale może na przyszłość nieco ciaśniej spróbować?

No, w końcu ktoś skomentował :-) Brak komentarzy jest gorszy, niż same komentarze skrajnie krytyczne ;-)
andrzejb napisał/a:
24.W zasadzie tak samo jak wyżej napisałem,podoba mi się.Mam tylko pytanie czy nie za ostro zaświecone?

Na światełko nie miałem najmniejszego wpływu - nawet blendy nie zastosowałem, bo trzymać nie miał kto ;-) A że to plenerek, to wybraliśmy porę pochmurną, po południu, co by światło zbyt ostre nie było
sculptor napisał/a:
mniej wybielanie białek w oczach?

O ile sobie dobrze przypominam, to białka ruszane nie były ni trochę.
sculptor napisał/a:
24. Co Ty zrobiłeś jej z twarzą? Dla mnie zupełnie odpada.

Tzn. co ja zrobiłem z jej twarzą ? Bo nie rozumiem. Za mocny retusz skóry, o to chodzi ?
sculptor napisał/a:
25. Poprawny przyzwoity pstryk, ale może na przyszłość nieco ciaśniej spróbować?

W tamto miejsce jeszcze wrócę, bo czuję, że nie wycisnąłem stamtąd jeszcze wszystkiego ;-) Więc next time spróbuję ciaśniej.

Dzięki Wam za komentarze.

[ Dodano: 2009-08-01, 23:03 ]
andrzejb napisał/a:
Ja też zauważyłem,że mało piszą

Heh, nie wydaje mi się. Po dwóch dniach nie wchodzenia na forum miałem ponad 1100 nieprzeczytanych postów ;-)

dla mnie tez 24 odpada. Chyba dodge uzywales do skory. Oczy nie teges.
25 jak dla mnie najlepsze tylko ta kratka pod nogami nie teges.
23 i 24 fryzurka nie teges

Skocz do: