dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Samp, WUXGA to 1920x1200, a HD 1080p to 1920x1080. Czyli WUXGA wyświetli taki obraz, nawet z naddatkiem czarnych pasków. Panoramiczny format w laptopach i monitorach to 16:10, a w telewizji 16:9. :-)

[ Dodano: 2008-07-20, 18:46 ]
CanisLupus, mało panoramiczna rozdzielczość - pewnie miałeś na myśli 1440x900. :-)

luckyluk  Dołączył: 27 Kwi 2007
Cytat
Znaczy się ten sprzęcik powinien się nadawać do obróbki zdjęć;
http://www.allegro.pl/ite...wuxga_36gw.html

czy obraz będzie dużo gorszy niż na LCD z matrycą MVA/PVA :?:

Trochę drogo sobie życzy ten kolega. Ale jak już to kupuj Vostro 1700 a nie Inspirona 1720, to są dokładnie te same sprzęty, tylko Vostro jest cały czarny, a Inspirony mają środek srebny. Vostro jest przeznaczony do businessu i jest dużo tańszy.
Gwarancja nbd dell'a to luksus jaki trudno spotkać. Dzwonisz i na drugi dzień przyjeżdża serwisant i na miejscu naprawia.

Kolega ma MVA, ja mam vostro i mogę porównać. Niestety kąty pionowe nie są tak dobre jak u niego. Do tego kontrast jest troszkę słabszy. Choć i tak te WUXGA mają najwyższy w laptopach.
Co do rozdziałki to on bardzo mi zazdrości, a mi się bardzo wygodnie pracuje w takowej. W photoshopie czy gimpie toolboxy zajmują mało miejsca.

Jeśli znasz kogoś w uk to kupuj z dell outlet bezpośrednio, bo ten kolo z allegro właśnie je stamtąd ciągnie. Za tą cenę będziesz mieć min. C2D T7500 + GF8600GT + 4GB + 3lata nbd.
Jeśli będziesz brał więcej niż 3GB, pamiętaj że vista musi być 64bit.

Zresztą laptopów to już przerobiłem sporo i z dell'a jestem najbardziej zadowolony, a z fs i asus'a najmniej. Compale już są solidniejsze niż asus. A co dopiero dell z magnezową obudową.

Poohutch  Dołączył: 23 Kwi 2009
PiotruśP napisał/a:
No Quarter napisał/a:
Wyjscie dvi jak się nie mylę , uniezależnia od wpływu często kiepskiej jakości przetworników cyfrowo-analogowych na karcie graficznej
To raz, a dwa na dvi nie ma zakłóceń obrazu jak na analogu - coś jak szum/śnieg w telewizorze.

A trzy, jak podepnę do lapka zewnętrzny monitor w trybie wieloekranowym przez DVI to lapek od razu rozpoznaje rozdzielczość (inna niż pulpitu podstawowego + inne proporcje) i że są dwa ekrany. Jak przez VGA, to muszę ręcznie ustawiać za każdym razem zmianę trybu na wieloekranowy oraz wybrać dla drugiego ekranu rozdzielczość, lub zrestartować komputer.

Jakość obrazu na eizo 1931 bez porównania lepsza przez DVI.

[ Dodano: 2009-08-03, 15:09 ]
dsk napisał/a:
Ja używam HP nc8430. DVI mam w stacji dokującej.
A ja w HP Pavilionie 65XX mam HDMI w lapku, a w stacji dokującej (najwyższy kompatybilny model) nie mam HDMI ani DVI :( Za to jest SPDIF, ale to nie to forum :)

[ Dodano: 2009-08-03, 15:12 ]
DorianGray napisał/a:
A jak z temperatutą? Nie grzeje sie za bardzo? A może ma możliwość regulacji softem wydajności kompa a co za tym idzie obniżania temperatury?

Pzdr.

Mam HP z tej serii 65XX, nie pamiętam dokładnie ostatnich dwóch cyfr, ale rok temu to była jedna z najmocniejszych konfiguracji i potwierdzam, śmiga obróbka zdjęć aż miło, a wydajność można softowo ustawić w na trzy poziomy wydajności.

Skocz do: