Pixel70  Dołączył: 08 Cze 2009
Zniknął podgląd zdjęć w Lightroomie
Witam,

Jestem początkujący w tym programie. Nie wiem, czy coś wcisnąłem czy skasowałem - zniknął mi podgląd wszystkich zdjęć w LR. Mogę je zaimportować z katalogu na dysku, ramki się pojawiają ale... puste. Przejście do trybu edycji - też szara ramka. Co to może być? Zresetowałem wszystkie ustawienia w opcjach...

Wygląda to tak:
http://www.fotosik.pl/pok...af0615a213.html

serioza  Dołączył: 10 Mar 2007
Nie wiem jak to naprawić i co się stało ale proponuję utworzyć nowy katalog i zaimportować do niego na próbę kilka zdjęć bez zmiany ich lokalizacji. Jeżeli będzie widać je w LR prawidłowo to znaczy, że w starym katalogu coś się spsuło (może plik z miniaturkami) i najprostszym wyjściem jest ponowne zaimportowanie wszystkich zdjęć do nowego katalogu.

Jeżeli jednak w nowym katalogu nadal nie widać miniatur to coś z programem nie tak i może pomoże reinstalacja LR.

Nic z tego nie rozumiem. Nie pomogło nawet całkowite usunięcie LR z dysku wraz z katalogami i plikami ustawień :(
A może gdzieś jest jakaś opcja, która powoduje takie a nie inne wyświetlanie zdjęć?

serioza  Dołączył: 10 Mar 2007

Dzięki za link - niby problem ten sam, a nie pomogło...
Nawet ściągnąłem od Adobe najnowszą wersję 2.4 i zainstalowałem - bez rezultatu :-(

[ Dodano: 2009-08-24, 00:11 ]
Problem rozwiązany - trzeba w ustawieniach ekranu zmienić profil ekranu na sRGB

Skocz do: