hasos  Dołączył: 08 Kwi 2009
meehaw, też widziałem ten fragment. zrobiłem nawet printscreeny ceny i regulaminu :)

siwyyy77  Dołączył: 23 Lip 2007
Jakie to Polskie... ktoś się pomylił to trzeba to wykozystać, znaczy "oszukać go" :evil:
Mało tego podać publicznie, niech inni też skozystają, najlepiej puścić takiego w skarpetkach :-)

I tak Wam nie wyślą bo powiedzą, że nie mają na stanie :-P

Cytat
Zastrzegamy sobie prawo zmiany cen w związku ze znaczną zmianą kursu walut lub znaczną zmianą cen u naszych dostawców. O wszelkich zmianach będziemy informować na stronach www naszego sklepu oraz indywidualnie wszystkich klientów, którzy złożyli zamówienie na dany towar.

renko  Dołączył: 25 Maj 2008
O... Page not found już :-P

Kuszelas  Dołączył: 12 Lis 2006
Wiesz Siwyyy77, chyba solidaryzuję się z Twoim poglądem. Z drugiej strony zamówiłem jednak 1 szkiełko z mocowaniem do PENTAXA i wysłałem im informację, że z ceną się chyba walnęli. Ciekawy jestem jak z tego wybrną. Ale z drugiej strony jakby chcieli sprzedać to szkło za te pieniądze to szkoda przepuścić taką okazję.

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
obadajcie 404 :mrgreen:

Znów nie przesadzajcie, jakby na chama to by zamówił 100 sztuk, i podał na wszystkich forach.

Swego czasu byłem światkiem kupna latarki za 2 złote z hakiem, wtedy ledy wchodziły, w zestawie 4 baterie (porządne), no i taka cena. Była jedna w sklepie, poprosiliśmy o sprawdzenie, sprawdzili w komputerze, się zgadza i kupiono. :-P

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
1. Gość od cennika będzie miał kilka pensji w plecy.
2. Ten sklep nie polubi naszego forum.
3. Ciekaw jestem jak z tego wybrną :roll: Regulaminem sami strzelili sobie w stopę :!:

tref napisał/a:
Regulaminem sami strzelili sobie w stopę

Dlaczego... odpiszą, że sprzedali ostatnią szt i oczekują zamówienia od dystrybutora, a że nastąpiła znaczna zmiana ceny to;
Cytat
Zastrzegamy sobie prawo zmiany cen w związku ze znaczną zmianą kursu walut lub znaczną zmianą cen u naszych dostawców.

"
Przepraszamy za wprowadzenie w błąd. Towar niedostępny. Jednocześnie prosimy
o wybaczenie.

Pozdrawiam
Magda"

:-(

Odpisałem cytując regulamin i powołując się na wykonaną transakcję. Tj. mogę poczekać do dostawy.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Może ja dziwny jestem, ale nigdy bym czegoś takiego nie zrobił... postawcie się w sytuacji człowieka, który będzie musiał zapłacić za wasze obiektywy z własnej kieszeni.

Tak, jesteście lepsi i w ogóle, bo ktoś się pomylił. Jak wam kobieta w sklepie wyda za dużo to tez nie protestujecie?

Zrozumiałbym jeszcze, gdyby ten sklep komuś ostro podpadł...

hasos  Dołączył: 08 Kwi 2009
kurde, dostałem od nich maile, ale nie ma w nich żadnej treści, tylko w tytule brak części towaru.

meehaw  Dołączył: 21 Paź 2007
Jarek Dabrowski napisał/a:

Tak, jesteście lepsi i w ogóle, bo ktoś się pomylił. Jak wam kobieta w sklepie wyda za dużo to tez nie protestujecie?

Wypraszam sobie. Porównanie bez sensu. Nie raz mi się zdarzało ze z 100ł otrzymywałem resztę 130zł i za każdym razem oddawałem te pieniądze.

Widzisz okazję kupna czegoś okazyjnie? To kupujesz. Nikogo nie oszukujesz. Działasz zgodnie z prawem. Nie kradniesz...

meehaw napisał/a:
Widzisz okazję kupna czegoś okazyjnie? To kupujesz. Nikogo nie oszukujesz. Działasz zgodnie z prawem. Nie kradniesz...

Chyba mylisz pojęcie okazji... Bo okazja to byłaby jakby szkło warte 3000zł kosztowało np. 2500zł a nie 3 zł... to już jest pomyłka podobna do tej co kasjerka w sklepie.

siwyyy77, tyle że teraz sklep powinien otwarcie przyznać się do błędu, no cóż zdarza się, mogą zwrócić pieniądze, zaproponować jakiś rabat czy zniżkę na jakiś produkt, a nie udawać że towaru nie ma.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
meehaw napisał/a:
Ależ to jest dokładnie to samo. Biorąc za duzo reszty od kobiety - nie kradniesz (dała Ci). Po prostu żerujesz na czymiś błędzie. Przecież te 3 złote to nie była okazyjna cena. To był błąd człowieka.

Z mojej strony koniec dyskusji.

rbucz  Dołączył: 01 Gru 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
Może ja dziwny jestem, ale nigdy bym czegoś takiego nie zrobił... postawcie się w sytuacji człowieka, który będzie musiał zapłacić za wasze obiektywy z własnej kieszeni.

100% racji. Choć swoją drogą, niech pilnują sklepu, bo prawnie - powinni sprzedać w tej absurdalnej cenie. Zaproponujcie, niech przyślą po firmowym kubku i po sprawie ;-)

darkduch napisał/a:
a nie udawać że towaru nie ma.

Jestem przekonany, że nie udają... sądzisz ze sklepy internetowe mają na półce po 30 szt obiektywów :shock: jak mają jedno to szkło to i tak jest dobrze ;-)

rbucz  Dołączył: 01 Gru 2006
darkduch napisał/a:
siwyyy77, tyle że teraz sklep powinien otwarcie przyznać się do błędu, no cóż zdarza się, mogą zwrócić pieniądze, zaproponować jakiś rabat czy zniżkę na jakiś produkt, a nie udawać że towaru nie ma.

też prawda...

siwyyy77, ale wtenczas pewnie mają źródło z którego ten towar uzupełniają, nie muszą mieć na półce żeby wysłać, mogę wysłać z magazynu.

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
meehaw napisał/a:
Działasz zgodnie z prawem. Nie kradniesz...
Oczywiście ale ktoś za to zapłaci. Nie Ty, ktoś kto się pomylił. Będziesz si cieszył jego nieszczęściem zwłaszcza, że kwota jest niebagatelna.

No tak, chcieliśmy wydymać sklep, bo się pomylił... nie udało się to powinni nam dać rabat, ew kubek firmowy :shock:

Skocz do: