opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
TLu, a nie, bo ja używam wolnego ale tylko aplikacji paru, a w pracy, to wręcz wykorzystuję wolne biblioteki na całego (choć firma z oporem przekonuje się, że niekoniecznie coś co kosztuje parę milionów dolarów musi być lepsze od darmowej alternatywy :-P - na szczęście mamy kryzys, więc łatwiej takie decyzje podejmować ;-) )

TLu  Dołączył: 25 Gru 2006
matth napisał/a:
opiszon, web-album.org jest wporzo, ale nie ma aplikacji. Za to miło się tam ogląda zdjęcia, jeden giga do dyspozycji..

czytałeś regulamin? Mogą usuwać zdjęcia, które nie były oglądane przez dłuższy czas.

Czy nie prościej my.pentax.org.pl? :-) Też 1GB i bez durnego regulaminu.
Aplikacja: ftp :-)

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
TLu, czytałem, raz w miesiącu przeglądam galerię ;-)

A jakie są warunki na m.pentax.org.pl? :-P

TLu  Dołączył: 25 Gru 2006
matth, wystarczyło uiścić składkę na serwer.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
TLu, wiem.. ale nie mam pojęcia kiedy to było. Teraz nie można :-(

kilka zdjęć urlopowo-wakacyjnych z poPPDowych Kaszub ;-)

34.

35.

36.

37.

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
opiszon, 34.Świetna ważka,mz.odrobinkę za jasno.

nikola2711  Dołączyła: 18 Gru 2007
34 jest w moim typie:) Bardzo fajne zdjęcie.

samber  Dołączył: 28 Cze 2007
seria macro przypomniała mi jak dawno nie sam nie zakładałem pierścieni.
Jak dla mnie zbyt słodkie kolory. Ładne, owszem, ale długo się na nie nie będę patrzył. To właśnie problem fotografii - zrobić zdjęcie przy którym ludzie stają i się gapią bez końca, no i się qrde nie nudzą :-/
34. w ważkach to się najtrudniej tę mordkę łapie. Tobie też się chyba trochę "pośliznęła", ale respekt. Dla mnie jednak pomysł z ważką na 37 ciekawszy (no i kolory ;-) ). Ważka siadająca na źdźbło trawy? Może inny kadr, mniejsza GO (bo tu tło nie bardzo mi się widzi), nie wiem, ale pomysł jest.

samber napisał/a:
Jak dla mnie zbyt słodkie kolory.
pora popołudniowa, kolory takie były jak na zdjęciach
natura :-P

samber napisał/a:
34. w ważkach to się najtrudniej tę mordkę łapie. Tobie też się chyba trochę "pośliznęła", ale respekt.

niestety dopiero dzisiaj na kompie przyuważyłem że najwidoczniej nie stałem idealnie równolegle do ważki i łepek wyszedł poza papierową GO :-(
samber napisał/a:
Ważka siadająca na źdźbło trawy?

dokładnie - co chwilę siadała i wzlatywała

żałuję tylko jednej rzeczy, bo było jeszcze stado takich większych ciemnofioletowych ważek, ale latały zbyt daleko ode mnie (nad rzeczką) no i przede wszystkim nie zatrzymywały się ani na moment :-|

martinnezzz  Dołączył: 18 Lip 2009
Sam kilkakrotnie próbowałem sfocić ważkę (bez powodzenia) i wiem jakie są płochliwe i jak trudno do nich się zbliżyć. Tło trochę ciągnie zdjęcia w dół, ale gratuluję polowania :] Sam wkrótce spróbuję, jak tylko odbuduję dyfuzor. Pozdrawiam!

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
martinnezzz napisał/a:
Sam kilkakrotnie próbowałem sfocić ważkę (bez powodzenia) i wiem jakie są płochliwe i jak trudno do nich się zbliżyć.

Z nimi jak z ludźmi - jak się odpowiednio wcześnie rano podejdzie to są zbyt leniwe żeby uciekać ;-)
Opiszonku, brakuje mi na Twoich zdjęciach nieco obróbki - często aż się prosi o korektę choćby suwakami kontrastu i ekspozycji o jakieś małe wartości, które dobrze by zrobiły fotce. Z makr najbardziej leży mi ostatnie - za kompozycję i nietypowy kadr. Szkoda że taka duża GO - jednolite tło i brak gałązek po lewej oraz +0,7EV dobrze by zrobiły temu zdjęciu :-)

Pozdrawiam, Bruinen ;-)

38. My Happy Hippo

Rafi  Dołączył: 25 Mar 2007
Hmmm... Nie wiem czy to przez te "mikro" wyżej, ale "działa" na mnie 38.
38. - 4/5 :) Nie wiem co, ale coś "czuję" przez ten kadr :) Podoba mi się :)

hase  Dołączył: 10 Sie 2008
A propos Digikama, zdecydowanie najfajniejszy program katalogowo-obróbkowy z jakim miałem do czynienia, warto spróbować.

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Rafi napisał/a:
"działa" na mnie 38.
Jest niezłe,tylko poproszę na przyszłość więcej ostrości(przynajmniej tam gdzie trzeba).

39. mój lek na całe zło (w nawiązaniu do konkursu MarWoja)

P.S. testowo wrzucam na Flickra - po kliknięciu w fotę, przechodzimy do strony na flickrze, gdzie można oglądnąć większy rozmiar, fotę 38 też przerzuciłem

Blesso  Dołączył: 24 Wrz 2007
Pfffff- przejrzalem watek prawie ze od poczatku i oprocz 31 nic ciekawego w nim nie ma. Sorry ;) ;) . A raczej nie ja tu powinienem przepraszac a facet co ma sprzetu za milony i pokazuje wazke czy motylka na kwiatku -fotki ktore wiekszosc zrobi przy pomocy kompaktu.
Malo tego - fotka zony z zamknietymi oczami. Co to, na meza juz nie moze patrzec ? ;) ;) ;)
Starrrry - toz to Ona ma zdaje sie zielone oczy. Zrob jakies "blizsze zblizenie" ;) tychze - wiecej inwencji !
Dawaj cos dobrego a nie takie gnioty ;)
I na koniec tez ;)

40.

rysiekp17  Dołączył: 27 Wrz 2008
40 może w bw spróbować ?

Skocz do: