opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
rysiekp17, specjalnie dla Ciebie, B&W

41.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
opiszon, starość ma taką "estetykę", że jednak znacznie lepiej prezentuje się na zdjęciach czarno białych.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
plwk, no i masz rację, ale jakoś tak w przypadku 40, ciekawe wydało mi się zestawienie zielonego, który jest kolorem wiosny/młodości z "jesienią życia"

no i do tego zielony-kolor nadziei jakoś mi tak skojarzył się z zamyśleniem/wzrokiem starszej osoby

dlatego pomyślałem że warto dać w kolorze

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
Anatomia człowieka. Brrr, aż mam ciarki na plecach. Z całym szacunkiem opiszon,

Blesso  Dołączył: 24 Wrz 2007
Nadal jestem na NIE!
41- Tlo- fotel + poducha na nim, psuje odbior ( rozprasza) - twarz ani nie w grymasie, ani nie w usmiechu. Obcieta dlon i zupelny brak oczu.
40 - Juz lepsza -faktycznie w odcienaich szarosci wyglada lepiej (szczegolnie z podbitym kontrastem).
Dla mnie jest tak :
Jesli pokazujemy twarz "zorana zyciem " to niech bedzie to portret bliski- wtedy "ostra" przyslona i uwypuklamy zmarszczki , bruzdy, podbijamy kontrast itp
Jesli portret starszej kobiety to miekka przyslona i dobre oczy, albo zaduma - symbolizujaca wiedze/doswiadczenie.
Tu tego brakuje, dlatego nie ruszaja mnie te ostatnie fotki(ale moze to moje ograniczenia).
Dawaj nastepne - prosze o bliski potret - OCZY !!!

rysiekp17  Dołączył: 27 Wrz 2008
Cytat
plwk, no i masz rację, ale jakoś tak w przypadku 40, ciekawe wydało mi się zestawienie zielonego, który jest kolorem wiosny/młodości z "jesienią życia"

ja widziałbym to tak - tło zielone ew. przełamane jakimiś delikatnymi kolorkami a starsza Pani promieniście uśmiechnięta, jakby czuła się nastolatką :-) nie wiem jakby to wyszło, po prostu wyobrażam tak to sobie. A co do 41 to może użyć jakiegoś filtra np żółtego dla rozjaśnienia twarzy

Skocz do: