Foinix  Dołączył: 03 Sie 2009
  OZECK - co to za firma ?
Czy ktoś z was ma szkła tej firmy ? Możecie coś o tych obiektywach powiedzieć ? Bo ja nie dawno się spotkałem z takim szkłem i nie wem co to...

SoulSick  Dołączył: 10 Lip 2008
mialem Heliosa 135mm f:2.8 na M42 - wygladal identycznie + pozycja A na pierscieniu przyslon.

technik219  Dołączył: 25 Sty 2009
Na oko szkiełko wygląda solidnie. Co do nazewnictwa... Kolega kiedyś pojechał do dużej hurtowni po akumulator do kamery. Podaje nazwę, a facet się uśmiecha pod wąsem i mówi: jak pan zamówi ponad 1000 sztuk, to mogą być z pańskim nazwiskiem i logo. Często są to nazwy dystrybutorów, sieci handlowych, firm, które chcą zaistnieć na rynku. Prakticę, Zenita też sprzedawano pod różnymi nazwami (zachodnimi np. Beroflex). Nazwa o niczym nie świadczy.

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
No właśnie, kiedyś swego Zenita przerobiłem na "Gekon" a obiektyw do niego na "Dupax". Bardzo profesjonalnie wyglądało, prawie każdy dał się nabrać na "japońskość" tego zestawu.
Pod takimi nazwami nieraz można spotkać prawdziwe perełki, namawiam na gruntowne przetestowanie.

Dzidziu  Dołączył: 16 Wrz 2008
Czaisz się na objektyw od psobeckiego ;)
Brakuje mi sampli w jego wykonaniu ;)

22v  Dołączył: 30 Lip 2009
A wpisywałeś w google.. coś tam niby jest ;)

kierdel  Dołączył: 20 Lip 2007
Mialem toto, tylko pod inna dziwna nazwa.

O zgrozo - oddalem koledze (fakt, dostalem uniwersalny pilocik, ktory dzialal tez z pentaxem, ale oddlbym go rowniez za darmo). Strasznie aberowal na zielono. Pentax-M 135/f3.5 sprawuje sie troche lepiej. Ja bym pozalowal grosza na taki zakup.

[ Dodano: 2009-08-19, 11:11 ]
Aha - kupilem chyba za kilkadziesiat zeta (mniej niz 100).

Skocz do: