quzar  Dołączył: 02 Cze 2009
[quzar] Moje zdjęcia do oceny
Witam! Jestem rozwijającym się użytkownikiem K20D, a że rozwijać nie można się bez krytyki i rad dlatego postanowiłem zamieszczać co jakiś czas swoje zdjęcia w tym temacie. Na początek chciałabym przedstawić moją próbę konwertowania do B&W.

1.

agoos  Dołączyła: 26 Cze 2009
Nie widać zdjęcia

quzar  Dołączył: 02 Cze 2009
agoos napisał/a:
Nie widać zdjęcia

Poprawione.

agoos  Dołączyła: 26 Cze 2009
Za ciemno :)
Ale może to być też wina mojego monitora ;-)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Na moim też za ciemno.

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
Tak, za ciemno, cały histogram jest w lewej ćwiartce.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
no akurat to, że histogram jest taki a nie inny, nie musi oznaczać że ze zdjęciem coś jest nie tak (choć to akurat zdjęcie jest troszeczkę za ciemne, ale histogram to trochę inna bajka, bo sama sceneria na tym zdjęciu też jest ciemna/w cieniu)
wyobraź sobie zdjęcie koparki w odkrywkowej kopalni węgla kamiennego robionej szerokokątnym obiektywem
mała koparka, duży pokład węgla

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Jeżeli chodzi o jasność, to dla mnie w sam raz. Sam bym próbował trochę przesunąć rower w lewą stronę.

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
opiszon, no tak - a jak patrzę teraz na CRT EIZO w domu to nie wydaje się taki ciemny jak na LCD w pracy ;)

martinnezzz  Dołączył: 18 Lip 2009
Za ciemno może nie jest, ale jak dla mnie brakuje kontrastu, zdjęcie jest bez życia i wyrazu. Próbowałbym coś w stylu :

No może trochę miejscami przesadziłem :)
Zanim przystąpisz do konwersji spróbuj najpierw uzyskać jak najlepsze kolorowe zdjęcie. Pozdrawiam.

Skocz do: