modern art = i could do that + yes, but you didn't
Ja trochę nie na temat. Pancolary i inne słoiki na m42 stały sie "sławne" i "kultowe", jak użytkownicy DSLRów zaczęli je podpinać przez przejściówki do swoich puszek i zobaczyli, że za ułamek ceny, którą zapłacili za swoje zoomy mogą dostać lepszą jakość. Nie wspomnę już o "rzeźnikach" i tym, że zdjęcia wykonane nimi mało szumią, mimo wysokiego ISO (jak sobie przypomnę aukcje pewnego allegrowicza, to jeszcze mnie trzęsie).Marcinicus napisał/a:na naszym forum nawet sławny Pancolar zeissa, to szkło mające taką sobie reputację
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Cytatidiota nie fotograf,
co z tego że są lepsze szkła?
CytatDawno temu, większość z tych szkieł to były kity do zwykłych puszek na m42.
hmm przewrotnie przychylę się do tego twierdzenia. Przewrotnie, bo wcale tak nie uważałem, ale jak patrzę na obecny rynek to należy sobie powiedzieć:Marcinicus napisał/a:"...pentaksiarze to specyficzna grupa - dla nich nie liczy się nic innego niż to co związane jest z ich firmą, nieważne, że np: niektóre obiektywy konkurencji są lepsze - oni tego nie zauważają - Pentaks jest najlepszy i kropka...".
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Marcinicus napisał/a:W domyśle chodziło mu o to, że "użytkownicy innych systemów nie są tacy twardogłowi jak my, bo tylko pentaksiarze uważają swój system za najlepszy, a reszta nie jest tak przywiązana do systemu tylko dlatego, że to właśnie canon, nikon itp itd"
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Z przewagą tego pierwszegobEEf napisał/a:Pentaxiarz to taki kolo co ma pentaxa i równie dobrze może być mądry, co głupi.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
CytatZ przewagą tego pierwszego
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Marcinicus napisał/a:...pentaksiarze to specyficzna grupa - dla nich nie liczy się nic innego niż to co związane jest z ich firmą, nieważne, że np: niektóre obiektywy konkurencji są lepsze - oni tego nie zauważają - Pentaks jest najlepszy i kropka...".