BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
Gdzie na grzyby? :)
Cześć i czołem :)
jako, że zachciało mi się wybrać na grzyby a dotychczas zbierałem je jedynie niedaleko Zgierza(koło Łodzi) na działce to zupełnie nie znam innych fajnych terenów.
Dobrze by było, gdyby to było niedaleko Łodzi - tak do 50km.
Tylko wiecie - ja lubię zbierać grzyby dopóki one same się znajdują :-D Najlepiej by było wybrać się już w ten weekend - o ile grzyby w ogóle są(?).
Chodzi o wyjazd na jeden dzień, kilka godzin w lesie i do domu. Jeżeli macie propozycje to będę wdzięczny.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
YellowLabel, byłes w Grotnikach? Jak pracowałem na kontrakcie A2 to z Ozorkowa do Zgierza właśnie przez Grotniki jeździłem. Rano mnustwo aut po lasach było porozstawianych. Lasy tam ładne, jakaś woda jest to i grzyby będą. Wydaje mi się, że gdzieś po drodze do Odrzywołu też trochę lasów jest. Tylko nie wiem czy kilometrówka Ci przejdzie :-)

KrzysiekZ  Dołączył: 19 Sie 2009
Witam. Swego czasu jeździłem na grzyby w okolice Szadku,konkretnie Rossoszycy. Są tam bardzo ładne i grzybne lasy.Polecam. :-)

matth, tam to już nic nie ma :) wszystko prawie prywatne, nie ma gdzie nogi postawić.
KrzysiekZ, Dzięki dzięki, teraz tylko się dowiedzieć czy coś tam już/jeszcze jest :)

YellowLabel, :shock:

matth, no działke tam mam - kilka km od grotnik. Teraz ludzie tyle terenów wykupili, że szok.
Ale z ciekawości podjadę sobie tam jutro i popatrzę :)

YellowLabel, o ile pamiętam ładnie tam było, jeździłem tamtędy ~4 lata temu. Zawsze wolałem śmignąć przez te lasy niż kotłować się na jedynce. Teraz ciągle mnie korci, żeby zamiast A2 pojechać sobie starą trasą, ale zawsze chęć szybkiego powrotu okazuje się silniejsza ;-)

matth, śmiga się fajnie. Ale 4 lata zrobiły swoje. Troszkę się pozmieniało tutaj. Chociaż nie powiem - mnie się nadal tam podoba :)
Ale popytałem wśród ludzi - grzybów tam BRAK :(

Skocz do: