BAN gucio-59  Dołączył: 24 Lut 2007
DA 50mm-200mm F4-5.6 ED???
Przymierzam sie do kupna tele i tak sobie myślę, że ten kit będzie chyba nie złym wyborem (cenowo też), ale znając tylu dobrych i sprawdzonych Fachowców nie omieszkam zapytać o Waszą opinię... :-D Niebawem ma się ukazać DA 50-135 mm F2.8 ED [IF] SDM, jeszcze nie ma ceny :shock: :shock: :shock:

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
gucio-59 napisał/a:
Niebawem ma się ukazać DA 50-135 mm F2.8 ED [IF] SDM, jeszcze nie ma ceny :shock: :shock: :shock:
Jest, ale nie u nas. USA 800-900$, w Europie ok 900 euro

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
u nas jeszcze nie ma, ale już niedługo powinny byc dostępna
LINK

argawen napisał/a:
USA 800-900$, w Europie ok 900 euro
Toć to szok :shock:
A co z tym obiektywem w temacie?

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
gucio-59, poszukaj na forum, bylo wielokrotnie :-P

gucio-59, podałem w linku ... tam jest cennik
SMC-DA* 50-135/2.8 ED SDM - nur für DSLR 898,00E
to nie jest szok, to i tak tanio - to są obiektywy z gwiazdką! Na dodatek uszczelniane! Cena nie jest szokująca, choć oczywiście za wielką wodą korzystniejsza :-(

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
tref, ale obiektyw w temacie to DA 50-200 :-P Znowu Cie zlapalem na niedokladnym czytaniu ;-)

oj gadasz :-P , ale przynajmniej wyjaśniłem co i jak z tym DA* :mrgreen: ciągle jestem pod wrażeniem tref'nego limiteda jakiego dziś zrobiłem (jednosoczewkowiec, a efekty dobre, zobaczymy co będzie jak dopracuję konstrukcję :mrgreen: )

dan, Wybacz, plissssssss..... :oops:

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
gucio-59, nabyłem, pstrykam, działa, zadowolony jestem. Mały teścik zrobiłem. Fotki są tu:
http://meggido.fotosik.pl/albumy/150953.html
http://meggido.fotosik.pl/albumy/150802.html

Meggido, GRATULACJE!!! Jak ten 50-200 się sprawuje,jesteś zadowolony, też chce go kupić, dokupić... :?:

gucio-59, już uważnie czytam ;-) i wypowiem się na temat długiego kita. Bawiłem się nim w zeszłą niedzielę [dzięki Cynamonka] i uważam, że to całkiem spoko szkło. Cena jest przystępna, gabaryty obiektywu są dobre (mały), wykonanie miłe oku i ręce. Nie wiem jak zachowuje się pod słońce, bo słońca nie było, ale jeśli ktoś nie potrzebuje bardzo jasnego tele i nie wymaga od szkła pełnoklatkowości to polecam DA50-200, a za zaoszczędzona kasę można kupic jakieś kolejne szkiełko. Myślę, że lepszy Ci nie potrzebny,a tylko po to żeby mieć, to chyba szkoda kasy na droższy i jaśniejszy. :mrgreen:

Meggido, Kolor jakiś blady, moje są tu. http://rysio-59.fotosik.pl tylko więcej fotek jest robionych Minoltą w USA.

No bo generalnie takie osiedle blade jakieś. Jak jest coś bardziej kolorowego, to też łądnie się prezentuje.

Meggido, Domyślam się, troszkę takei pastelowe a i pora nie najlepsza...

Zatem kilka fotek kolorowych.

I nawet i makro.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Meggido napisał/a:
Zatem kilka fotek kolorowych

Ciekawe, czy jakby taki rybik na przykład chciał przejść na drugą stronę torów, to trzeba mu szlabany otwierać? ;-)

Rybik ginie tragicznie na torach jak go kociarnia pierwej nie dorwie. :mrgreen:

tref napisał/a:
za wielką wodą korzystniejsza
ja już wróciłem za tej wody i tam nie wrócę, nawet po obiektyw...

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
Meggido, jakiego ptaka, albo futrzaka byś ustrzelił - na piórkach to dopiero widać co szkło potrafi. ;-)

[ Dodano: 2007-03-20, 23:37 ]
a i oczywiście przy dziennym świetle najlepiej ;)

Skocz do: