catintheflat  Dołączył: 06 Sie 2009
[CatInTheFlat] Analogowo z M...Portrety
Witam serdecznie w moim albumie. Moje imię to Piotr i od jakiegoś już czasu zajmuję się amatorsko fotografią. Na codzień fotografuję Alphą 200 ale wpadł w moje ręce niedawno Spotmatic SP1000 z Pancolarem 50/1.8 i zdjęcie właśnie z tego aparatu będę starał się tu publikować.
Jeżeli moje zdjęcia nie zostaną całkowicie zjechane na wstępie to może czasem wrzucę i coś z Alfy. No czas pokaże a tymczasem mała sesja na polu po żniwach z moją M...

Negatyw to hmmm...jakaś Konica 400 która przeleżała w lodówce chyba z 10 lat a mój ojciec niedawno ją znalazł i mi dał. No efekty oceńcie sami ;-)

1.

2.

agoos  Dołączyła: 26 Cze 2009
2. mi się podoba bardzo ;-)

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
catintheflat, ładne. MZ jedynka jest lepsza. Powiem Ci, tak po cichu, że jest super :!:
PS
Może jedyne co, to troszeczkę szerzej, a bo wyszło "wielkie kolano" ;-)

agoos, quasi dziękuję za odwiedziny i komentarze :-)

Jutro postaram się wrzucić więcej z tej sesji bo dziś już późna pora i lenistwo mnie zżera :-P

dany  Dołączył: 30 Wrz 2008
1.kolano może itrochę za bardzo wyeksponowane,ale modelka skutecznie odwraca uwagę.
2.super!

carrie  Dołączyła: 30 Gru 2008
2. podoba się.

dany, carrie dziękuję :oops:

Obiecałem to wrzucam jeszcze takie 2 zdjęcia:

3.

4.

MMM  Dołączył: 19 Cze 2009
Ładne zdjęcia. Pierwsze chyba najfajniejsze.

Natomiast mam pytanie techniczne. Skąd wzięła się winieta?

Wiem, że pewnie część mnie zlinczuje ale została dorobiona w PSie. nie wiem czemu ale mam słabość do winiety i bardzo mi się podoba, trochę jest jak ramka do zdjęcia ;-)

pepek  Dołączył: 19 Lip 2006
Ja mam pytanie techniczne. Czy te baloty to 120/120, czy ze zmiennokomorowej, bo się jakieś takie duże wydają. Pewnie modelka lekko podrapana po sesji do domu wróciła.
A tak serio, to bardzo fajna seria/sesja. Faktycznie na 1 te kolanka trochę przerośnięte. Tło na 1 wygląda trochę sztucznie przez przepał na prawej nóżce. Podobają mi się (fotki i nóżki :)). Za każdym razem jak przechodzę/przejeżdżam koło balotów, to mam ochotę posadzić jakąś modelkę na nie i pobiegać po polu z aparatem.

El_Filippo  Dołączył: 04 Paź 2008
Bardzo ładne zdjęcia!

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
fajna winieta, fajne ziarno, fajna modelka i boski horyzont, czyli podoba się :-B

3.jest dobra.
4.modelka fajnie wyszła,poza trochę kontrowersyjna.
Zdjęcia ładne,ogląda się z przyjemnością.

pepek te baloty są stosunkowo małe w zasadzie najmniejsze jakie widziałem z takiego typu tylko modelka jest dość drobnej budowy więc wyglądają na ogromne :-P

dany dlaczego uważasz, że 4 poza jest kontrowersyjna ?

pepek, El_Filippo, Doktor_Vincent, dany dziękuję wam za odwiedziny i zapraszam ponownie ;-)

Tymczasem M... już się żegna i odchodzi na jakiś czas jednak zapewne powróci bo jutro jadę nad morze i zabieram ze sobą tylko mojego Spotmatica :D

5.

catintheflat napisał/a:

dany dlaczego uważasz, że 4 poza jest kontrowersyjna ?

hmm...powiedzmy że z podobnego powodu co unikamy fotografowania kucających pań.Wygląda to trochę niezgrabnie i nieładnie.

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
Na bosaka przez rżysko, to taka sado-maso zabawa ;-)
Miłe zdjęcia w odbiorze.

quasi napisał/a:
Na bosaka przez rżysko, to taka sado-maso zabawa ;-)
Miłe zdjęcia w odbiorze.

E tam jeśli zakryte są odpowiednie elementy odwracające to i taką pozę można wykorzystać...przynajmniej ja tak uważam ;-)

Tak całkiem boso to nie było bo w japonkach ale mimo wszystko za przyjemne to to pewnie nie było ;-)

[ Dodano: 2009-09-07, 16:28 ]
Witam ponownie. Tak jak obiecałem wrzucam fotki z nad morza. Byłem tam po raz pierwszy chyba od 10 lat więc jak dla mnie temat do fotografowania zupełnie nowy. Poza tym to była jednodniowa wycieczka więc i czasu za bardzo nie było aby zwiedzać jakieś specyficzne miejsca. Wyszło pewnie dość średnio ale oceńcie sami :)

6.

7.

Skocz do: